نقش فتوسنتز جاری در مرحله پر شدن دانه در شکل گیری عملکرد دانه ارقام مختلف گندم نان در منطقه کرمانشاه

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (134.35 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﻲ ارﺷﺪ زراﻋﺖ داﻧﺸﮕﺎه رازی
2ﻋﻀﻮ ﻫﻴﺌﺖ ﻋﻠﻤﻲ ﭘﺮدﻳﺲ ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ داﻧﺸﮕﺎه رازی
3عضو ﻫﻴﺌﺖ ﻋﻠﻤﻲ ﻣﺮﻛﺰ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﻧﻬﺎل و ﺑﺬر ﻛﺮﻣﺎﻧﺸﺎه
چکیده
در اﻳﻦ ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﺗﻨﺶ رﻃﻮﺑﺘﻲ ﭘﺲ از ﮔﺮدهاﻓﺸﺎﻧﻲ و ﻣﺤﺪودﻳﺖ ﻣﻨﺒﻊ روی ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﺷﺶ رﻗﻢ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﮔﻨﺪم ﻧﺎن )ﻧﻮراﺳﺘﺎر،زرﻳﻦ،ﭘﻴﺸﮕﺎم،اروم،ﺳﻴﻮﻧﺪ واﻟﻮﻧﺪ( ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﺗﻴﻤﺎر ﺗﻨﺶ رﻃﻮﺑﺘﻲ در دو ﺳﻄﺢ ﺷﺎﻣﻞ آﺑﻴﺎری در ﺗﻤﺎم ﻣﺮاﺣﻞ رﺷﺪی ﺑﺮ اﺳﺎس ﺷﺮاﻳﻂ ﻛﺸﺖ آﺑﻲ و ﺗﻨﺶ رﻃﻮﺑﺘﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺣﺬف آﺑﻴﺎری ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻣﻨﺤﻨﻲ آﻣﺒﺮوﺗﺮﻣﻴﻚ ﺑﺮ اﺳﺎس ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ داده ﻫﺎی ﻫﻮاﺷﻨﺎﺳﻲ ﭘﻨﺠﺎه ﺳﺎﻟﻪ و از ﺣﺪود 21 اردﻳﺒﻬﺸﺖ ﻣﺎه اﻋﻤﺎل ﺷﺪ. ﺗﻴﻤﺎر ﻣﺤﺪودﻳﺖ ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻓﺘﻮﺳﻨﺘﺰی ﺷﺎﻣﻞ ﺣﺬف ﻛﺎﻣﻞ ﺑﺮگﻫﺎ و ﺣﺬف ﺑﺮگ ﭘﺮﭼﻢ از زﻣﺎن ﮔﺮدهاﻓﺸﺎﻧﻲ در ﻏﺎﻟﺐ ﻃﺮح اﺳﭙﻠﻴﺖ ﭘﻼت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﺟﺮا ﺷﺪ. ﻫﺮ دو ﺗﻴﻤﺎر ﻣﺤﺪودﻳﺖ ﻣﻨﺒﻊ ﺳﺒﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻌﻨﻲدار ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ، وزن ﻫﺰار داﻧﻪ و ﺗﻌﺪاد داﻧﻪ در ﺳﻨﺒﻠﻪ ارﻗﺎم ﮔﻨﺪم ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﺷﺪﻧﺪ. رﻗﻢ ﭘﺎﺑﻠﻨﺪ ﻧﻮراﺳﺘﺎر از ﻧﻈﺮ ﻣﻴﺰان اﻧﺘﻘﺎل ﻣﺠﺪد، و ﺳﻬﻢ اﻧﺘﻘﺎل ﻣﺠﺪد در ﺷﻜﻞ ﮔﻴﺮی ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ ﻣﻘﺪار را ﺑﻪ ﺧﻮداﺧﺘﺼﺎص داد.
کلیدواژه ها
 
Title
The role of current photosynthesis postanthesis on yield formation of bread wheat cultivars in Kermanshah region
Authors
Abstract
In this study the effect of post and thesis water deficiency and source limitation treatments on yield of six bread wheat cultivars (Norestar, Zarin, Pishgam, Oroum, Sivand, and Alvand) were examined. A spilt plot factorial based on completed block design with three replications was used. Water treatment (in main plot) was applied at two levels include: 1- Control (irrigation in all stages of growth) and 2- Water deficiency (based on the result of Amber thermic curve was applied from 11 April). Cultivars and source limitation treatments (complete leaves removal and flag leaf removal from an thesis)(in sub plot). Both source limitation treatments significantly reduced grain yield, 1000 grain weight and number of grains per spike in different bread wheat cultivars. Long cultivar of Norestar had the most amount of remobilization and contribution of remobilization in grain yield formation.
Keywords
wheat, Remobilization, water stress, Spike