تاثیر تیمارهای مختلف دمایی بر جوانه زنی بذر اسپرس کرمانی

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (147.14 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت،دانشگاه شهید باهنر کرمان
2استادیار زراعت،دانشگاه شهید باهنر کرمان
3عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی استان کرمان
4دانشیار اصلاح نباتات – پژوهشکده باغبانی دانشگاه شهید باهنر کرمان
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی تاثیر تیمارهای مختلف دمایی بر جوانه زنی توده وحشی بذر اسپرس کرمانی، در سال 1392 در آزمایشگاه دانشکده کشاورزی، دانشگاه شهید باهنر کرمان انجام شد. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار و هشت تیمار (دمای 5 درجه برای بذر -دمای پنج درجه برای غلاف - دمای 25 درجه برای بذر - دمای 25 درجه برای غلاف- دمای 50 درجه برای بذر - دمای 50 درجه برای غلاف- دمای 5 درجه همراه با خراشدهی کلراکس 50% به مدت 30 دقیقه - دمای 5 درجه همراه با خراشدهی کلراکس 50% به مدت 60 دقیقه) انجام شد. در پایان آزمایش تعداد بذور جوانه زده، تعداد روز تا جوانه‌زنی و طول ریشه‌چه اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تاثیر تیمار‌های آزمایش بر هر سه پارامتر اندازه گیری شده از نظر آماری معنی‌دار بود. بر طبق نتایج مقایسه میانگین، بیشترین تعداد بذر جوانه زده و بیشترین طول ریشه چه مربوط به تیمار دمای 5 درجه سانتی‌گراد برای بذر بود، در حالی که کمترین مقدار این دو پارامتر برای تیمار دمای 50 درجه سانتی‌گراد برای غلاف ثبت شد. در مجموع تیمار دمای 5 درجه سانتی‌گراد برای بذر با میانگین طول زمان جوانه زنی 6 روز به عنوان بهترین تیمار برای شکستن دوره رکود و تحریک جوانه‌زنی بذر اسپرس کرمانی شناخته شد.انتظار می رود اهلی سازی این توده وحشی اسپرس درجهت افزایش پتانسیل به خشکی اسپرس معمولی موثرومفید واقع شود.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of various temperature treatments on seed germination of Onobrychis
Authors
Abstract
In order to evaluate the effect of different temperature treatments on seed germination wild type of Onobrychis Kermanensis an experiment was conducted based on completely randomized design with three replications and eight treatments in the Laboratory of the faculty of agriculture, Shahid Bahonar University of Kerman in 2013. The experimental treatments were (temperature of 5 ° C for seed, - temperature of 5 ° C for pod, - temperature of 25 ° C for seed, - temperature of 25 ° C for pod, - temperature of 50 ° C for seed, - temperature of 50 ° C for pod, - temperature of 5 ° C with seed scarification (50%) for 30 minutes and - temperature of 5 ° C with seed scarification (50%) for 60 minutes). Finally, number of germinated seeds, day to germination and length of radical was estimated. The Analysis of Variance Results showed that the experimental treatments had significant effect on all the traits. The highest number of germinated seed and length of radical was related to temperature of 5 ° C for seed treatment. While, the lowest value of the two traits was gained in temperature of 50 ° C for pod تtreatment. Generally, temperature of 5 ° C for seed treatment with average 6 day length for germination was found the best treatment for dormancy break and stimulating germination of Onobrychis seed.The for domestication of this wild type can be vstel for increasy of drught to kermanensis potential of onobrychis.