اثر مدت پیش‌تیمار آبی بر شاخص سطح برگ و عملکرد ماش

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (141.5 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
گروه اکوفیزیولوژی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده
آزمایشی در سال 1392 در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز به صورت طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار برای ارزیابی اثر مدت پیش تیمار آبی بر شاخص سطح برگ و عملکرد ماش انجام شد. مدت‌های پیش تیمار آبی شامل صفر، 8 و 16 ساعت بودند. تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که شاخص سطح برگ، عملکرد بیولوژیکی و عملکرد دانه به طور معنی داری تحت تأثیر مدت پیش تیمار آبی قرار گرفته‌اند. پیش تیمار آبی باعث افزایش شاخص سطح برگ ماش در مقایسه با تیمار شاهد شد، لیکن تفاوت معنی داری بین تیمارهای 8 و 16 ساعت مشاهده نشد. عملکرد‌های بیولوژیکی و دانه ماش نیز بر اثر پیش تیمار آبی افزایش یافتند، هر چند تفاوت معنی داری بین مدت‌های پیش تیمار وجود نداشت. نتیجه گرفته شد که پیش تیمار آبی بذور ماش به مدت 8 ساعت بهترین تیمار برای بهبود عملکرد ماش در مزرعه می‌باشد.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of hydro-priming duration on leaf area index and yield of mung-bean
Authors
Abstract
An experiment based on RCB design with three replicates was conducted in 2013 at the Research Farm of the Faculty of Agriculture, University of Tabriz, to evaluate the effect of hydro-priming duration on leaf area index and yield of mung-bean. Hydro-priming durations were 0, 8, and 16 h. Analysis of variance of the data indicated that leaf area index, biological yield and grain yield were significantly affected by hydro-priming. Hydro-priming caused an increase in leaf area index of mung-bean compared with control, but no significant difference was observed between 8 and 16 h treatments. Biological and grain yields of mung-bean also increased as a result of hydro-priming, although there was no significant difference between hydro-priming durations. It was concluded that hydro-priming of mung-bean seeds for 8 h is the best treatment for improving mung-bean yield in the field.