تاثیر مدت و دمای ورنالیزاسیون بر الگوی پروتئینهای گلیادین دانه ده رقم گندم نان

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﻴﺎر ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﮕﺎه ﻣﺤﻘﻖ اردﺑﻴﻠﻲ
2ﻛﺎرﺷﻨﺎس ارﺷﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژی ﺑﺬر، داﻧﺸﮕﺎه ﻣﺤﻘﻖ اردﺑﻴﻠﻲ
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺗﻌﻴﻴﻦ ﻛﻴﻔﻴﺖ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦﻫﺎی ﮔﻠﻴﺎدﻳﻦ در ده رﻗﻢ ﮔﻨﺪم ﻧﺎن آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ 3 ﺗﻜﺮار اﺟﺮا ﺷﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ ده رﻗﻢ ﮔﻨﺪم ﻧﺎن ﺑﻪ ﻧﺎمﻫﺎی ﭼﻨﺎب، زاﮔﺮس، ﻧﻴﻚ ﻧﮋاد، ﺑﺰوﺳﺘﺎﻳﺎ، ﺳﺮداری ﭘﺎﻳﻴﺰه، آذر2،Can1،Can3 ،Can2 و MV17، دﻣﺎی ورﻧﺎﻟﻴﺰاﺳﻴﻮن ﺑﻪ ﺻﻮرت 2 و 4 درﺟﻪ ﺳﺎﻧﺘﻲ ﮔﺮاد و ﻣﺪت ورﻧﺎﻟﻴﺰاﺳﻴﻮن ﺑﻪ ﺻﻮرت 10 و 20 روز ﺑﻮد. ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ارﺗﺒﺎط ورﻧﺎﻟﻴﺰاﺳﻴﻮن ﺑﺎ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦﻫﺎی ذﺧﻴﺮهای داﻧﻪ، از ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦﻫﺎی ﮔﻠﻴﺎدﻳﻦ ﺑﻪﻋﻨﻮان ﻧﺸﺎﻧﮕﺮﻫﺎی ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از ﺗﻜﻨﻴﻚ SDS-PAGE اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ اﺛﺮ ﻣﻌﻨﻲ داری ﺑﺮ اﻳﺠﺎد ﺗﻨﻮع در اﻟﮕﻮی ﻧﻮارﺑﻨﺪی ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦﻫﺎی ذﺧﻴﺮهای ﮔﻠﻴﺎدﻳﻦ دارﻧﺪ. ده رﻗﻢ ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ آزﻣﻮن ﺗﺠﺰﻳﻪ ﻛﻼﺳﺘﺮ در ﭘﻨﺞ ﮔﺮوه ﻣﺠﺰا ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of duration and temperature of vernalization on the gliadin protein banding of ten bread wheat cultivars
Authors
Abstract
In order to determination of the quality of gliadin proteins in ten bread wheat cultivars a factorial experiment conducted based on completely randomized design with three replications. Treatments were ten bread wheat cultivars including Chenab, Zagros, Niknejad, Bezustaia, winter Sardari, Azar 2, Can 1, Can 3 and MV17, vernalization temperature as 2 and 4ºC and duration of vernalization as 10 and 20 days. SDS-PAGE technique for gliadin was used for making relation between vernalization and seed storage proteins as biochemical markers. Results showed that treatments had significant effect on the diversity of gliadin banding as storage proteins. Ten cultivars used in experiment were classified in 5 different clusters.
Keywords
Electrophoresis, gliadin, wheat, vernalization