بررسی اثر کاربرد روغن‌های گیاهی بر کشش سطحی و کارایی علف‌کش ستوکسیدیم در

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری علف های هرز دانشگاه فردوسی مشهد،
2اعضاء هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد
3عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی تهران
چکیده
به منظور بررسی اثر روغن‌های گیاهی بر خصوصیات محلول علف‌کش ستوکسیدیم آزمایش های مجزایی در دانشگاه فردوسی مشهد و پارک علم و فناوری خراسان رضوی در سال 1391 انجام شد. آزمایش کشش سطحی به صورت فاکتوریل بر اساس طرح کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج این مطالعه نشان داد که کاربرد تمامی روغن‌های گیاهی موجب کاهش کشش سطحی محلول علف‌کش ستوکسیدیم شد. آزمایش اثر کاربرد روغن‌های گیاهی بر کارایی ستوکسیدیم در کنترل یولاف وحشی به صورت فاکتوریل بر اساس طرح کاملاً تصادفی انجام شد و نشان داد که تمامی روغن ها منجر به افزایش کارایی ستوکسیدیم شدند. هر چند تمام روغن‌ها منجر به کاهش کشش سطحی شدند ولی بین میزان کاهش کشش سطحی محلول ستوکسیدیم با روغن‌های گیاهی و کارایی رابطه ای وجود نداشت.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of vegetable oils on the surface tension and efficiency of sethoxydim to control wild oat (Avena ludoviciana Durieu.)
Authors
Abstract
To evaluate the effect of vegetable oils on the properties of sethoxydim solution, a series of experiments was separately conducted at the Ferdowsi University of Mashhad and Khorasan Science and Technology Park in 2012. The surface tension experiment was conducted as factorial based on completely randomized design. The results showed that all vegetable oils were significantly reduced surface tension of sethoxydim solution. The efficiency experiment was conducted as factorial based on completely randomized design to control wild oat. All vegetable oils led to increased efficiency. Although all vegetable oils were led to a decrease in the surface tension of sethoxydim solution, there was a no relationship between performance of vegetable oils and decreased surface tension of sethoxydim solution.