تأثیر تنش شوری بر روتین و پارا-کوماریک اسید در گونه آویشن باغی (Thymus vulgaris L.).

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (152.61 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد اصلاح نباتات، دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین
2دانشیار، عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین
3استادیار، عضو هیئت علمی دانشگاه بین‌المللی امام خمینی(ره) قزوین
چکیده
در این مطالعه تاثیر تنش شوری بر برخی از ترکیبات فنلی (روتین و پارا-کوماریک اسید) در آویشن باغی (Thymus vulgaris) مورد بررسی قرار گرفته است. تنش شوری در یک سطح با غلظت 4500 پی پی ام در گیاهان نود روزه در کشت گلخانه‌ای طی یک ماه مطالعه شد. این آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1392 در دانشگاه بین‌المللی امام خمینی (ره) اجرا شد. بررسی‌ها نشان داد که غلظت بالای نمک تأثیر متفاوتی بر روتین و پارا-کوماریک اسید داشته است. تنش شوری باعث کاهش مقدار روتین و پارا-کوماریک اسید نسبت به شاهد شده که این کاهش بترتیب 3/30 و 24 درصد بود. این ترکیبات فنلی با دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا (HPLC) اندازه‌گیری شد. به طور کلی تنش شوری سبب کاهش محتوای ترکیبات فنلی نسبت به گروه شاهد شد.
کلیدواژه ها
 
Title
Effect of salinity on routin and Para- coumaric acid species Thyme (Thymus vulgaris L.)
Authors
Abstract
In this study the effect of salt stress on phenolic compounds (routine and Para- coumaric acid) in thyme (Thymus vulgaris) has been studied. Salinity level at a concentration of 4500 ppm in greenhouse -grown plants ninety days was studied. The trial randomized complete design with three replications in 2013 at the Imam Khomeini International University was performed. Result Showed that high concentrations of salts have different effects on the routine and Para -coumaric acid has. Salinity stress causes reduces the amount of routin and Para-coumaric acid, was significantly decreased respectively 30.3 and 24 %. The measure of phenolic compounds by high performance liquid chromatography (HPLC). In general, salinity causes reduces the content of phenolic compounds than the control group.