ارزﻳﺎﺑﻲ ﺗﻠﻘﻴﺢ دوﮔﺎﻧﻪ ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﺑﺎﻛﺘﺮی ﻣﺰورﻳﺰوﺑﻴﻮم ﺑﺮ ﺑﺮﺧﻲ ﺻﻔﺎت زراﻋﻲ ذرت و ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﺒﺰ در ﻛﺸﺖ ﻣﺨﻠﻮط

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (129.16 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1عضو هیت علمی دانشگاه پیام نور
2دانشگاه آزاد اسلامی، واحد اراک، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، اراک، ایران.
3دانشگاه آزاد اسلامی، واحد الیگودرز، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، الیگودرز، ایران.
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ ﺗﻠﻘﻴﺢ دوﮔﺎﻧﻪ ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﺑﺎﻛﺘﺮی ﻣﺰورﻳﺰوﺑﻴﻮم ﺑﺮ ﺑﺮﺧﻲ ﺻﻔﺎت زراﻋﻲ ذرت و ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﺒﺰ در ﻛﺸﺖ ﻣﺨﻠﻮط،آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﺑﻬﺎر ﺳﺎل 1392 در ﻣﺰرﻋﻪ آﻣﻮزﺷﻲ- ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﭘﻴﺎم ﻧﻮر ازﻧﺎ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﺟﺮا ﺷﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺷﺎﻣﻞ: اﻧﻮاع ﺳﻴﺴﺘﻢ ﻛﺸﺖ )ﻛﺸﺖ ﺧﺎﻟﺺ ذرت، ﻛﺸﺖ ﺧﺎﻟﺺ ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﺒﺰ، ﻛﺸﺖ ﻣﺨﻠﻮط ﺑﺮ اﺳﺎس ﺳﺮی ﺟﺎﻳﮕﺰﻳﻨﻲ 50:50(، ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا )ﻣﺼﺮف و ﻋﺪم ﻣﺼﺮف(، ﺑﺎﻛﺘﺮی رﻳﺰوﺑﻴﻮم ) ﻣﺼﺮف و ﻋﺪم ﻣﺼﺮف( ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺳﻴﺴﺘﻢﻫﺎی ﻛﺸﺖ ﺑﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﺮگ ﺑﻪ ﺳﺎﻗﻪ، وزن ﺧﺸﻚ در ﮔﻴﺎه و وزن داﻧﻪ در ﮔﻴﺎه ﺳﻄﺢ آﻣﺎری ﻳﻚ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲدار ﺷﺪ. در ﺑﻴﻦ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﺼﺮف ﺑﺎﻛﺘﺮی ﺻﻔﺎﺗﻲ ﻫﻤﭽﻮن ﻧﺴﺒﺖ ﺑﺮگ ﺑﻪ ﺳﺎﻗﻪ ﻟﻮﺑﻴﺎ و وزن ﺧﺸﻚ در ﮔﻴﺎه ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ و در ﺳﻄﺢ آﻣﺎری ﻳﻚ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲدار ﺷﺪ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا ﺑﺮ ﺻﻔﺖ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﺮگ ﺑﻪ ﺳﺎﻗﻪ ذرت در ﺳﻄﺢ آﻣﺎری ﻳﻚ درﺻﺪ و ﺑﺮ وزن ﺧﺸﻚ در ﮔﻴﺎه ﻟﻮﺑﻴﺎ و ذرت و وزن داﻧﻪ ذرت در ﮔﻴﺎه در ﺳﻄﺢ آﻣﺎری ﭘﻨﺞ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲدار ﺷﺪ. در ﺑﻴﻦ ﺳﻴﺴﺘﻢﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻛﺎﺷﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ وزن داﻧﻪ در ﮔﻴﺎه ﻟﻮﺑﻴﺎ و ذرت ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ از ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﻛﺸﺖ ﺧﺎﻟﺺ و ﻛﺸﺖ ﻣﺨﻠﻮط ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪ
کلیدواژه ها
 
Title
Assessment of dual inoculation with mycorrhizal fungi and bacteria Mezorhizobium on some agronomic traits in corn and green bean intercropping
Authors
Abstract
In order to study the, Assessment of dual inoculation with mycorrhizal fungi and bacteria Mezorhizobium on some agronomic traits in corn and green bean intercropping experiment was carried out in the research field of Faculty of Agriculture, Azna University of Payamnoor in the growing season of 2013 using randomized complete block design with a factorial and with three replication. Treatments include a variety of cropping systems (monoculture corn, monoculture green beans, intercropping (based on replacement series 50:50), mycorrhizal fungi (consumers and non-consumers), the bacterium Rhizobium (consumers and non-consumers). The results showed that cultivation systems on leaf to stem dry weight per plant and seed weight per plant was significant at the one percent level of statistical.Between different levels of bacterial traits such as leaf to stem ratio and dry bean plants affected by a significant percentage level. Mycorrhizal fungi on the yield of maize leaf to stem ratio by a percentage of the dry weight of the plant beans and corn and grain weight per plant was significant at the five percent level statistics. Among the different systems grow more grain weight and plant beans and corn, respectively, were obtained in moncropping and intercropping treatments.
Keywords
Intercropping, Mezorhizobium, mycorrhizal