ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﻨﻮع درون و ﺑﺮون ﺗﻮدهای اﺳﻴﺪ اﮔﺰاﻟﻴﻚ ﺗﻮدهﻫﺎی اﺳﻔﻨﺎج (Spinacia oleracea L)

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (206.1 K)
عنوان دوره: سیزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی ارشد بیوتکنولوژی دانشگاه رامین خوزستان
2استادیار دانشگاه رامین خوزستان
3استادیار دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
اﺳﻔﻨﺎج ﻳﻜﻲ از ﻣﻬﻤﺘﺮﻳﻦ ﺳﺒﺰﻳﻬﺎی ﺑﺮﮔﻲ ﺧﺎﻧﻮاده ﭼﻐﻨﺪرﻳﺎن ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﺑﺼﻮرت ﺗﺎزهﺧﻮری و ﻓﺮآوری ﺷﺪه ﻣﺼﺮف ﻣﻲﺷﻮد. اﻳﻦ ﮔﻴﺎه ﺑﻮﻣﻲ اﻳﺮان ﺑﻮده و از ﻧﻈﺮ ارزش ﻏﺬاﻳﻲ اﻫﻤﻴﺖ وﻳﮋه دارد. اﺳﻔﻨﺎج ﺑﻪ ﻋﻠﺖ داﺷﺘﻦ ﻣﻮاد ﻣﻌﺪﻧﻲ و وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎ و ارزش ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﺎﻻ ﺣﺎﻳﺰ اﻫﻤﻴﺖ اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﮔﺰاﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ 20 ﺗﻮده اﺳﻔﻨﺎج اﻳﺮاﻧﻲ اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. 20 ﺗﻮده در 5 ﺗﻜﺮار در ﮔﻠﺨﺎﻧﻪ ﻛﺸﺖ ﺷﺪﻧﺪ. ﻋﺼﺎره اﺳﻔﻨﺎج ﺑﺎ اﺳﺘﻔﺎده از اﺳﻴﺪ ﻛﻠﺮﻳﺪرﻳﻚ ﻏﻠﻴﻆ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ. اﻧﺪازهﮔﻴﺮی اﮔﺰاﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ ﺑﺎ روش اﺳﭙﻜﺘﺮوﻓﺘﻮﻣﺘﺮی در ﻃﻮل ﻣﻮج 578nm ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻘﺪار اﮔﺰاﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ در رﻗﻢ وراﻣﻴﻦ ﺑﺬر ﺧﺎردار و ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻣﻘﺪار آن در رﻗﻢ ﺷﻴﺮاز اﻧﺪازهﮔﻴﺮی ﺷﺪ. اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ارﻗﺎم اﺳﻔﻨﺎج اﻳﺮاﻧﻲ دارای ﻣﻴﺰان اﮔﺰاﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ ﻛﻤﻲ ﺑﻮده و ﺑﻪ ﻋﻠﺖ ﺟﺬب ﻣﻮاد ﻣﻐﺬی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ارﻗﺎم ﺧﺎرﺟﻲ ﺑﺮﺗﺮی ﺑﺎﻻﻳﻲ دارد و ﺑﺮای ﺗﻐﺬﻳﻪ اﻧﺴﺎن ﺗﻮﺻﻴﻪ ﻣﻲﺷﻮﻧﺪ
کلیدواژه ها
 
Title
Studying Variation and intra-aggregate mass oxalic acid in spinach (Spinacia oleracea L.)
Authors
Abstract
Spinach is one of the most important leafy vegetables of chenopodiacea family, which are consumed fresh
and processed. This plant is native to Iran and has valuable nutrients. Spinach, due to the high nutritional
value of vitamins and minerals is important. Oxalic acid in spinach to verify Iran, this study was performed
in 20 tumors. 20 tumors were grown in the greenhouse in 5 iterations. Spinach extract using concentrated
hydrochloric acid was used. This study showed that Iranian spinach cultivars and levels of oxalic acid
content and absorption of nutrients is highly superior to the foreign varieties are recommended for human
nutrition.
Keywords
spinach, Oxalic acid, concentrated hydrochloric acid, spectrophotometric