بررسی اثر محلولپاشی آویشن کوهی بر صفات کمی، درصد روغن و پروتئین دانه کنجد

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی رﺷﺘﻪ زراﻋﺖ داﺗﺸﮕﺎه ﺻﺘﻌﺘﻲ ﺷﺎﻫﺮود
2عضو ﻫﻴﺌﺖ ﻋﻠﻤﻲ داﻧﺸﮕﺎه ﺻﻨﻌﺘﻲ ﺷﺎﻫﺮود
3عضو ﻫﻴﺌﺖ ﻋﻠﻤﻲ داﻧﺸﮕﺎه گرگان
چکیده
ﻛﻨﺠﺪ ﺑﺎ ﻧﺎم ﻋﻠﻤﻲ(.Sesamum indicum L) ﮔﻴﺎﻫﻲ ﻳﻜﺴﺎﻟﻪ از ﺗﻴﺮه ﻛﻨﺠﺪ اﺳﺖ و آوﻳﺸﻦ ﻛﻮﻫﻲ از ﺧﺎﻧﻮاده ﻧﻌﻨﺎﻋﻴﺎن، ﮔﻴﺎﻫﻲ ﺑﻮﺗﻪای و ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻟﻪ اﺳﺖ ﻛﻪ در ﺑﺴﻴﺎری از ﻧﻘﺎط اﻳﺮان ﻛﺸﺖ ﻣﻲﮔﺮدد. آوﻳﺸﻦ دارای ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﻓﻨﻠﻲ اﺳﺖ، اﻳﻦ ﺗﺮﻛﻴﺒﺎت ﺧﻮاص آﻧﺘﻲ اﻛﺴﻴﺪاﻧﻲ دارد ﻛﻪ از ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ اﻛﺴﻴﮋنﻫﺎی ﻓﻌﺎل ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻛﺮده و از اﺛﺮات ﺗﻨﺶﻫﺎ در ﮔﻴﺎﻫﺎن ﺟﻠﻮﮔﻴﺮی ﻣﻲﻛﻨﺪ. ﺑﺪﻳﻦ ﻣﻨﻈﻮر ﺟﻬﺖ ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ آوﻳﺶ ﻛﻮﻫﻲ ﺑﺮ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻛﻤﻲ، درﺻﺪ روﻏﻦ و ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ ﻛﻨﺠﺪ آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﻣﺰرﻋﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﻴﺎت ﮔﺮﮔﺎن در ﺳﺎل1395-96 اﺟﺮا ﺷﺪ. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ، اﺛﺮ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﺳﻄﺢ ﺑﺮگ، ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ، ﺗﻌﺪاد ﻛﭙﺴﻮل در ﺑﻮﺗﻪ، ﺗﻌﺪاد داﻧﻪ در ﻛﭙﺴﻮل، وزن ﻫﺰار داﻧﻪ، درﺻﺪ روﻏﻦ و ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ ﻣﻌﻨﻲدار ﺑﻮد. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ ﺻﻮرت ﮔﺮﻓﺘﻪ، در ﮔﻴﺎه ﻛﻨﺠﺪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺳﻄﺢ ﺑﺮگ، ارﺗﻔﺎع، ﺗﻌﺪاد ﻛﭙﺴﻮل در ﺑﻮﺗﻪ، وزن ﻫﺰار داﻧﻪ و درﺻﺪ روﻏﻦ و ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ در ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﻏﻠﻈﺖ 20 درﺻﺪ ﺣﺠﻤﻲ آوﻳﺸﻦ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪ
کلیدواژه ها