تأثیرکاربرد ویتامینهای گروه Bبر عملکرد و برخی خصوصیات فیزیولوژیک سویا

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی دﻛﺘﺮی داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﺻﻨﻌﺘﻲ ﺷﺎﻫﺮود
2داﻧﺸﻴﺎر داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﺻﻨﻌﺘﻲ ﺷﺎﻫﺮود
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺄﺛﻴﺮ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎی ﮔﺮوه B ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد و اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺳﻮﻳﺎ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ در داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﺻﻨﻌﺘﻲ ﺷﺎﻫﺮود اﺟﺮا ﺷﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ 6 ﺳﻄﺢ ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎی ﮔﺮوه B ﺷﺎﻫﺪ، ﺗﻴﺎﻣﻴﻦ، رﻳﺒﻮﻓﻼوﻳﻦ،ﻧﻴﺎﺳﻴﻦ، اﺳﻴﺪ ﭘﺎﻧﺘﻮﺗﻨﻴﻚ و ﭘﻴﺮﻳﺪوﻛﺴﻴﻦ ﻫﺮﻛﺪام ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ 100 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ( در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در 3 ﺗﻜﺮار ﺳﺎزﻣﺎﻧﺪﻫﻲ ﺷﺪﻧﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎی ﮔﺮوه B ﻗﺒﻞ از ﮔﻠﺪﻫﻲ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺑﺮداﺷﺖ ﻧﻬﺎﻳﻲ ﺑﺎ ﺑﺮداﺷﺖ ﻳﻚ ﻣﺘﺮﻣﺮﺑﻊ از ﺑﻮﺗﻪﻫﺎی ﻫﺮ ﻛﺮت ﺻﻮرت ﮔﺮﻓﺖ و اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد و ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺳﻮﻳﺎ اﻧﺪازهﮔﻴﺮی ﺷﺪ. در اﺛﺮ ﻣﺤﻠﻮل ﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎی ﮔﺮوه B ﻋﻤﻠﻜﺮد و اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺑﻪﻃﻮر ﻣﻌﻨﻲداری اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ. ﺗﻌﺪاد ﻏﻼف در ﺑﻮﺗﻪ از ﺣﺪود 56 ﻏﻼف در ﺷﺮاﻳﻂ ﻋﺪم ﻣﺤﻠﻮل ﭘﺎﺷﻲ ﺑﻪ ﺣﺪود 75 ﻏﻼف در ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ اﺳﻴﺪ ﭘﺎﻧﺘﻮﺗﻨﻴﻚ اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ. ﺗﻌﺪاد داﻧﻪ در ﻏﻼف ﻧﻴﺰ در ﺗﻴﻤﺎر ﭘﺎﻧﺘﻮﺗﻨﻴﻚ اﺳﻴﺪ ﺑﻪ 2/32 داﻧﻪ در ﻏﻼف اﻓﺰاﻳﺶ ﭘﻴﺪا ﻛﺮد. ﻣﻘﺪار ﻧﺴﺒﻲ آب ﺑﺮگ در ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﻣﺤﻠﻮل ﭘﺎﺷﻲ ﺷﺪه ﺑﺎ وﻳﺘﺎﻣﻴﻦﻫﺎی ﮔﺮوه B ﺑﻪ ﻃﻮر ﻣﺘﻮﺳﻂ از 59/77 در ﺗﻴﻤﺎر ﻋﺪم ﻣﺤﻠﻮل ﭘﺎﺷﻲ ﺑﻪ 83/91 درﺻﺪ در ﺗﻴﻤﺎر ﭘﺎﻧﺘﻮﺗﻨﻴﻚ اﺳﻴﺪ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان درﺻﺪ ﭘﺎﻳﺪاری ﻏﺸﺎ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر ﭘﺎﻧﺘﻮﺗﻨﻴﻚ اﺳﻴﺪ ﺑﺎ 83/3 درﺻﺪ اﺧﺘﻼف ﻣﻌﻨﻲ داری ﺑﺎ ﻋﺪم ﻣﺤﻠﻮل ﭘﺎﺷﻲ داﺷﺖ.
کلیدواژه ها