انتخاب بهترین رقم ذرت با توجه به تعیین نیاز حرارتی براساس واحد حرارتی محصول(CHU)برای جنوب استان آذربایجان غربی

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (270.99 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی دﻛﺘﺮی ﮔﺮوه زراﻋﺖ، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه اروﻣﻴﻪ، اروﻣﻴﻪ، اﻳﺮان
2اﺳﺘﺎد ﮔﺮوه زراﻋﺖ، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه اروﻣﻴﻪ، اروﻣﻴﻪ، اﻳﺮان
3ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت اﺻﻼح و ﺗﻬﻴﻪ ﻧﻬﺎل و ﺑﺬر، ﺳﺎزﻣﺎن ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت و آﻣﻮزش و ﺗﺮوﻳﺞ ﻛﺸﺎورزی ، ﻛﺮج، اﻳﺮان
چکیده
به منظور انتخاب مناسبترین رقم ذرت بر اساس سیستم واحد حرارتی محصول(CHU) ﺗﻌﺪاد 15 ﻫﻴﺒﺮﻳﺪ ذرت در 4 ﮔﺮوه
رسیدگی در آزمایشی در ایستگاه تحقیقات جهاد کشاورزی و منابع طبیعی میاندوآب مورد ارزیابی قرار گرفت. هیبریدهای
از گروه KSC و 500 KSC604، KSC از گروه دیررسها ، 647 KSC و 700 KSC مورد بررسی عبارت بودند از 704
از گروه BC و 354 OSSK373، KSC340، KSC302 ، BC404،OSSK444، KSC متوسطرسها، 400
Split- ) از گروه زودرسها. آزمایش بهصورت کرتهای خرد شده BC و 250 KSC260 ، BC نیمهزودرسها و 282
در قالب طرح پایه بلوکهای کامل تصادفی در 4 تکرار اجرا شد .کرتهای اصلی شامل 3 تاریخ کشت ( 15 Plot)
اردیبهشت ، 30 اردیبهشت و 15 خرداد ) که به فاصله 15 روز از هم در نظر گرفته شد. کرتهای فرعی شامل 15 هیبرید
نشان داد که اثر فاکتور اصلی (تاریخ ،CHU ذرت بود. نتایج تجزیه واریانس واحدهای حرارتی مورد نیاز بر مبنای سیستم
کشت) ، فاکتور فرعی (ارقام) و اثرات متقابل آنها در تمام مراحل فنولوژی ذرت در سطح آماری 1% اختلاف معنی دار نشان
داد. به نحوی که بالاترین مقادیر عملکردها بدست آمده مربوط به تیمارهای با بالاترین مقدار نیاز حرارتی شامل هیبریدهای
14 در تاریخ کشت دوم بالاترین مقدار عملکرد ها را داشتند. / 14 و 51 /23 ؛ 15/ 647 و 604 به ترتیب به مقادیر 12 ؛704
از گروه متوسط رس با نیاز حرارتی کمتری نسبت به گروه دیررس بالاترین مقدار عملکرد را (KSC604 ) هیبرید شماره 4
داشت که هم از نظر عملکرد ، رسیده گی زودتر و رطوبت دانه نسبت به دیررس ها برتری داشت.
کلیدواژه ها