عکس العمل برخی صفات گیاه گوجه فرنگی تحت تاثیرکاربرد ورمی کمپوست، ازتوباکتر، میکوریزا و بیوچار

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (313.29 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانش آموخته ی کارشناسی ارشد، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
2استاد گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
3استادیار گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد کرج
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺎﺛﻴﺮ ورﻣﻲ ﻛﻤﭙﻮﺳﺖ، ازﺗﻮﺑﺎﻛﺘﺮ، ﺑﻴﻮﭼﺎر و ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﻛﻤﻲ و ﻛﻴﻔﻲ ﮔﻮﺟﻪ ﻓﺮﻧﮕﻲ آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮک ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﺧﺮم آﺑﺎد ﺑﻪ اﺟﺮا در آﻣﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﻋﺒﺎرت ﺑﻮدﻧﺪ از ورﻣﻲ ﻛﻤﭙﻮﺳﺖ )V( در دو ﺳﻄﺢ )6 و ﺻﻔﺮ ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر( و ازﺗﻮﺑﺎﻛﺘﺮ (A) در دو ﺳﻄﺢ )ﺗﻠﻘﻴﺢ و ﻋﺪم ﺗﻠﻘﻴﺢ( و ﺑﻴﻮﭼﺎر (B)در دو ﺳﻄﺢ 6 و ﺻﻔﺮ ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر( و ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا) (M)در دو ﺳﻄﺢ ﻣﺼﺮف و ﻋﺪم ﻣﺼﺮف. ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد اﻧﺪازه ﮔﻴﺮی ﺷﺎﻣﻞ وزن ﺗﺮ ﻣﻴﻮه، ﻗﻄﺮ ﺳﺎﻗﻪ، وزن ﺗﺮ ﺑﺮگ، ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﻣﻄﺎﺑﻖ ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻠﻪ اﺛﺮات ﺳﺎده ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ در ﺗﻤﺎم ﺻﻔﺎت اﻧﺪازه ﮔﻴﺮی ﺷﺪه ﻣﻌﻨﻲ دار ﺷﺪ. اﺛﺮات ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ V×A ﺑﺮ وزن ﺗﺮ ﻣﻴﻮه در ﺳﻄﺢ ﻳﻚ درﺻﺪ و A×M ﺑﺮ وزن ﺗﺮ ﻣﻴﻮه ﻧﻴﺰ در ﺳﻄﺢ ﭘﻨﺞ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲ دار ﺷﺪ. اﺛﺮات ﻣﺘﻘﺎﺑﻞV×A×B ﺑﺮ ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ در ﺳﻄﺢ ﭘﻨﺞ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲ دار ﺷﺪ. اﺛﺮات ﻣﺘﻘﺎﺑﻞA×M و V×A×B ﺑﺮ ﻗﻄﺮ ﺳﺎﻗﻪ در ﺳﻄﺢ ﭘﻨﺞ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲ دار ﺷﺪ. ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ وزن ﺗﺮ ﻣﻴﻮه (92/27 ﮔﺮم) ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر V×A ﺑﻮد و ﭘﺎﻳﻴﻦ ﺗﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان ﺻﻔﺖ69/20) ﮔﺮم در ﺗﻴﻤﺎر ﺷﺎﻫﺪ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ.
کلیدواژه ها