اﺛﺮ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﻮری ﺑﺮ ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﻛﺎﺳﻨﻲ ﺗﻠﺦ (.Cichorium intybus L )

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (362.32 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﻲ ارﺷﺪ، ﺷﻨﺎﺳﺎﻳﻲ و ﻣﺒﺎرزه ﺑﺎ ﻋﻠﻒﻫﺎی ﻫﺮز، داﻧﺸﮕﺎه ﮔﻴﻼن
2اﺳﺘﺎد داﻧﺸﻜﺪه ﻋﻠﻮم ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﮔﻴﻼن
3اﺳﺘﺎدﻳﺎر داﻧﺸﻜﺪه ﻋﻠﻮم ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﮔﻴﻼن
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺮ ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪﻫﺎی ﻛﺎﺳﻨﻲ ﺗﻠﺦ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪی ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﮔﻴﻼن در ﺳﺎل 1396 اﺟﺮا ﺷﺪ. ﺗﻨﺶ ﺷﻮری دارای 9 ﺳﻄﺢ 0ﺷﺎﻫﺪ(، 1، 2، 3، 4، 5، 6، 7، 8 )ﺑﺎر ﺑﻮد ﻛﻪ ﺑﺮای اﻋﻤﺎل ﺗﻨﺶ ﺷﻮری از ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺳﺪﻳﻢ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ، اﺧﺘﻼف ﻣﻌﻨﻲ داری ﺑﻴﻦ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﻨﺶ ﺑﺮ ﻣﺘﻐﻴﺮﻫﺎی ﻣﻮرد ارزﻳﺎﺑﻲ وﺟﻮد دارد. اﺛﺮ ﺳﻄﻮح ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ، ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ، ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﺑﺮ اﺳﺎس ﻋﻜﺲ زﻣﺎن رﺳﻴﺪن ﺑﻪ درﺻﺪﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ (5، 10، 50 و 90 )درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲﻣﻌﻨﻲ دار ﺑﻮد. اﻣﺎ اﺧﺘﻼف ﻣﻌﻨﻲ داری ﺑﻴﻦ ﺳﻄﻮح ﺷﻮری و ﺻﻔﺎت ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ روزاﻧﻪ، ﻣﺘﻮﺳﻂ زﻣﺎن ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ، ﺷﺎﺧﺺ ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ، ﺿﺮﻳﺐ ﻳﻜﻨﻮاﺧﺘﻲ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ، ﺿﺮﻳﺐ ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ وﺟﻮد ﻧﺪارد. در اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر ﺷﺎﻫﺪ ﺑﻮد ﻛﻪ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﻏﻠﻈﺖ ﺳﻄﻮح ﺷﻮری ﺑﺎر، ﺑﺘﺪرﻳﺞ درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺖ و ﻫﭽﻨﻴﻦ ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﻣﺪت زﻣﺎن ﻻزم ﺟﻬﺖ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ 50 درﺻﺪ
ﺑﺬور اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ.
کلیدواژه ها