ارزیابی عملکرد و تجمع عناصر غذایی میکرو در دانه ذرت با کاربرد کودهای زیستی و شیمیایی

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (247.64 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
دانشیار گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه
چکیده
ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻛﻮد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و زﻳﺴﺘﻲ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد و ﺟﺬب ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻣﻴﻜﺮو در داﻧﻪ ذرت، آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﻣﺮاﻏﻪ در ﺳﺎل زراﻋﻲ 1395 اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮر اول ﺷﺎﻣﻞ ﻛﻮد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ﺑﺪون ﻛﻮد، 100 درﺻﺪ ﻛﻮد ﻧﻴﺘﺮوژﻧﻪ و 50 درﺻﺪ ﻛﻮد ﻧﻴﺘﺮوژﻧﻪ+ 50 درﺻﺪ ﻛﻮد ﻓﺴﻔﺮه و ﻓﺎﻛﺘﻮر دوم ﺷﺎﻣﻞ ﻛﻮد زﻳﺴﺘﻲ در ﭼﻬﺎر ﺳﻄﺢ ﻧﻴﺘﺮوﻛﺴﻴﻦﺑﻮد. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻣﺼﺮف 50 درﺻﺪ ﻛﻮد ﻧﻴﺘﺮوژﻧﻪ+ 50 درﺻﺪ ﻛﻮد ﻓﺴﻔﺮه ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻋﺪم ﻣﺼﺮف ﻛﻮدﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ، 23/63 درﺻﺪ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ، 5 درﺻﺪ آﻫﻦ و 7 درﺻﺪ روی داﻧﻪ را اﻓﺰاﻳﺶ داد. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ آﻧﺎﻟﻴﺰ اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ، ﻛﺎرﺑﺮد ﺗﻮأم ﻛﻮدﻫﺎی زﻳﺴﺘﻲ و ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ در ﺑﻬﺒﻮد ﺻﻔﺎت ﻛﻴﻔﻲ ﻣﺆﺛﺮﺗﺮ از ﻛﺎرﺑﺮد ﺟﺪاﮔﺎﻧﻪ آنﻫﺎ ﺑﻮد. ﺑﻪﻃﻮریﻛﻪ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﺗﻴﻤﺎری ﻧﻴﺘﺮوﻛﺴﻴﻦ+ ﻓﺴﻔﺎت ﺑﺎرور2+
50 درﺻﺪ ﻛﻮد ﻧﻴﺘﺮوژﻧﻪ+ 50 درﺻﺪ ﻛﻮد ﻓﺴﻔﺮه ﻣﻮﺟﺐ اﻓﺰاﻳﺶ 80 درﺻﺪی ﻋﻤﻠﻜﺮد و 9 درﺻﺪ آﻫﻦ داﻧﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی ﺷﺎﻫﺪ ﮔﺮدﻳﺪ.
کلیدواژه ها