اثرات تنش شوری بر بنیه بذر و واکنش اجزای جوانهزنی سه رقم کنجد(sesamum indicum)
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی دﻛﺘﺮی زراﻋﺖ، ﮔﺮوه ژﻧﺘﻴﻚ و ﺗﻮﻟﻴﺪ ﮔﻴﺎﻫﻲ ﮔﻴﺎﻫﻲ، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه وﻟﻲ ﻋﺼﺮ (ﻋﺞ)رﻓﺴﻨﺠﺎن
2داﻧﺸﻴﺎر، ﮔﺮوه ژﻧﺘﻴﻚ و ﺗﻮﻟﻴﺪ ﮔﻴﺎﻫﻲ، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه وﻟﻲ ﻋﺼﺮ (ﻋﺞ) رﻓﺴﻨﺠﺎن
چکیده
به ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮات ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺮ ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺬر و واﻛﻨﺶ اﺟﺰای ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﺳﻪ رﻗﻢ ﻛﻨﺠﺪ آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ در آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه زراﻋﺖ داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه وﻟﻲ ﻋﺼﺮ ﻋﺞ رﻓﺴﻨﺠﺎن در ﺳﺎل 1396 اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ ﺷﻮری ﺷﺶ ﺳﻄﺢ 0، 30، 60، 90، 120 و 150 ﻣﻴﻠﻲﻣﻮﻻر( و رﻗﻢ ﻛﻨﺠﺪ )ﺳﻪ رﻗﻢ ﻫﻠﻴﻞ داراب 14 و وراﻣﻴﻦ 1121 ﺑﻮدﻧﺪ. ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ در اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ، ﻳﻜﻨﻮاﺧﺘﻲ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ، درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺬر ﺑﻮد. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﺗﻤﺎم ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺷﻮری، رﻗﻢ و ﺑﺮ ﻫﻤﻜﻨﺶ رﻗﻢ و ﺷﻮری ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. اﻓﺰاﻳﺶ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺎﻋﺚ ﻛﺎﻫﺶ ﻣﻌﻨﻲدار ﻫﻤﻪ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ در ﻫﺮ ﺳﻪ رﻗﻢ ﮔﺮدﻳﺪ ﺑﻪ ﻃﻮریﻛﻪ رﻗﻢ وراﻣﻴﻦ 1121 ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺗﺄﺛﻴﺮ و رﻗﻢ ﻫﻠﻴﻞ ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﺗﺄﺛﻴﺮ را از ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻨﺪ. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﺘﺎﻳﺞ اﻳﻦ ﻣﺎﻳﺶ رﻗﻢ ﻫﻠﻴﻞ در ﺷﺮاﻳﻂ ﺷﻮری ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺗﺮ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻲرﺳﺪ.
کلیدواژه ها