مقایسه روشهای آبیاری و محلولپاشی عناصر غذایی بر عملکرد و اجزای عملکرد برنج رقم کشوری

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (305.2 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی دﻛﺘﺮای ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژی ﮔﻴﺎﻫﺎن زراﻋﻲ داﻧﺸﮕﺎه ﮔﻨﺒﺪ، داﻧﺸﻜﺪه ﻋﻠﻮم زراعت
2داﻧﺸﻴﺎر، ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، ﻋﻀﻮ ﻫﻴﺌﺖ ﻋﻠﻤﻲ داﻧﺸﮕﺎه ﮔﻨﺒﺪ
3اﺳﺘﺎدﻳﺎر و ﻋﻀﻮ ﻫﻴﺌﺖ ﻋﻠﻤﻲ ﻣﺆﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺑﺮﻧﺞ ﻛﺸﻮر – ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻣﺎزﻧﺪران(آﻣﻞ)
4اﺳﺘﺎدﻳﺎر و ﻋﻀﻮ ﻫﻴﺌﺖ ﻋﻠﻤﻲ ﻣﺆﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺑﺮﻧﺞ ﻛﺸﻮر – ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻣﺎزﻧﺪران (آﻣﻞ)
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ روشﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ آﺑﻴﺎری و ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﻳﻲ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد و اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺑﺮﻧﺞ اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ در ﺳﺎل 1396 اﺟﺮا ﺷﺪ. آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪ ﺻﻮرت اﺳﭙﻠﻴﺖ ﭘﻼت ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار و دو ﻋﺎﻣﻞ روی رﻗﻢ ﻛﺸﻮری ﺑﺮﻧﺞ اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ ﺷﺎﻣﻞ روشﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ آﺑﻴﺎری در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ﻏﺮﻗﺎﺑﻲ ﻳﺎ ﺳﻨﺘﻲ، ﺗﺮ و ﺧﺸﻚ ﻛﺮدن و اﺷﺒﺎع( و ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ ﻋﻨﺎﺻﺮ ﻏﺬاﻳﻲ در ﺷﺶ ﺳﻄﺢ )آب ﻣﻌﻤﻮﻟﻲ، ﻧﻴﺘﺮوژن، ﻧﻴﺘﺮوژن+ ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ، ﻧﻴﺘﺮوژن+ ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ+ روی، ﻧﻴﺘﺮوژن+ ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ+ روی+ ﺑﻮر، ﻧﻴﺘﺮوژن+ ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ+ روی+ ﺑﻮر+ ﻣﻮﻟﻴﺒﺪن( ﺑﻮدﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﻋﺎﻣﻞ آﺑﻴﺎری از ﻧﻈﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺷﻠﺘﻮک و ﺑﻴﻮﻟﻮِژﻳﻚ در ﺳﻄﺢ ﻳﻚ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲدار ﺑﻮد. ﻋﺎﻣﻞ ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ در ﻫﻴﭻ ﻳﻚ از ﺻﻔﺎت ﻣﻌﻨﻲدار ﻧﮕﺮدﻳﺪ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ آﺑﻴﺎری و ﻛﻮد از ﻧﻈﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد در ﺳﻄﺢ ﭘﻨﺞ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲدار و در دﻳﮕﺮ ﺻﻔﺎت ﻣﻌﻨﻲدار ﻧﺸﺪ. اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ ﺗﻴﻤﺎر آﺑﻴﺎری و ﻛﻮد ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ آﺑﻴﺎری ﻏﺮﻗﺎﺑﻲ در ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﻧﻴﺘﺮوژن+ ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ و ﻛﻢﺗﺮﻳﻦ آن ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر آﺑﻴﺎری ﺗﺮ و ﺧﺸﻚ ﻛﺮدن در ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ آب ﻣﻌﻤﻮﻟﻲ ﺑﻮد. ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﺘﺎﻳﺞ، ﻣﻲﺗﻮان ﻳﻜﻲ از روشﻫﺎی اﺷﺒﺎع و آﺑﻴﺎری ﺗﺮ و ﺧﺸﻜﻲ ﻛﺮدن را ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ اوﻟﻮﻳﺖ ﺑﻪ ﻛﺎر ﮔﺮﻓﺖ.
کلیدواژه ها