ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻧﺎﻧﻮﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ذرات آﻫﻦ ﻣﻐﻨﺎﻃﻴﺴﻲ، ﺳﺒﺰ، ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺑﺮ وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﻟﻮﺑﻴﺎ ﻣﻌﻤﻮﻟﻲ

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (317.4 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﻲ ارﺷﺪ زراﻋﺖ، ﮔﺮوه ﻣﻬﻨﺪﺳﻲ زراﻋﺖ، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﻲ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺗﻬﺮان،
2ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت اﺻﻼح و ﺗﻬﻴﻪ ﻧﻬﺎل و ﺑﺬر، ﺳﺎزﻣﺎن ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت، آﻣﻮزش و ﺗﺮوﻳﺞ ﻛﺸﺎورزی، ﻛﺮج، اﻳﺮان
3ﮔﺮوه ﻣﻬﻨﺪﺳﻲ زراﻋﺖ، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﻲ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺗﻬﺮان
چکیده
ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﻳﻚ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻣﻬﻢ در ﭼﺮﺧﻪ زﻧﺪﮔﻲ ﮔﻴﺎه اﺳﺖ و ﻣﻲﺗﻮاﻧﺪ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺑﺴﺰاﻳﻲ در ﻣﻴﺰان ﺗﻮﻟﻴﺪ و ﻋﻤﻠﻜﺮد ﮔﻴﺎﻫﺎن داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ. ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻧﺎﻧﻮ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ذرات آﻫﻦ )ﻣﻐﻨﺎﻃﻴﺴﻲ، ﺳﺒﺰ، ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ( ﺑﺮ وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و رﺷﺪ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﻟﻮﺑﻴﺎ،آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺮتﻫﺎی ﺧﺮد ﺷﺪه در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﺳﺎل 1396 در ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت اﺻﻼح و ﺗﻬﻴﻪ ﻧﻬﺎل ﺑﺬر ﻛﺮج اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ارﻗﺎم و ﻻﻳﻦﻫﺎی ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺳﺎﻧﺮی، واﻟﻨﺘﻴﻨﻮ، 10072 و 10008 ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻋﺎﻣﻞ اﺻﻠﻲ و ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ )ﻧﺎﻧﻮ ذرات آﻫﻦ ﻣﻐﻨﺎﻃﻴﺴﻲ، ﺳﺒﺰ، ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و ﺑﺪون ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ( ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻋﺎﻣﻞ ﻓﺮﻋﻲ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻧﺎﻧﻮ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ذرات آﻫﻦ ﺳﺒﺰ اﺛﺮ ﻣﻌﻨﻲداری ﺑﺮ وزن ﺗﺮ رﻳﺸﻪﭼﻪ، ﻃﻮل رﻳﺸﻪﭼﻪ و ﻃﻮل ﺳﺎﻗﻪﭼﻪ داﺷﺖ. در ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ اﺛﺮ ﻧﺎﻧﻮﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ذرات آﻫﻦ ﻣﻐﻨﺎﻃﻴﺴﻲ ﺗﻨﻬﺎ ﺑﺮ درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﻣﻌﻨﻲدار ﺑﻮد. در ﻣﺠﻤﻮع، اﺳﺘﻔﺎده از ﻣﺤﻠﻮلﻫﺎی ﻧﺎﻧﻮ ذرات آﻫﻦ ﺳﺒﺐ ﺑﻬﺒﻮد ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﻟﻮﺑﻴﺎ ﮔﺮدﻳﺪ.
کلیدواژه ها