ﺗﺄﺛﻴﺮ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ و ﻣﺪت زﻣﺎن آن ﺑﺮ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﺑﺬر و ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ ﻋﺪس( Lens culinaris Medic.)

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﻲ ارﺷﺪ زراﻋﺖ، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه ﻓﺮدوﺳﻲ مشهد
2داﻧﺸﻴﺎر ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی و ﭘﮋوﻫﺸﻜﺪه ﻋﻠﻮم ﮔﻴﺎﻫﻲ، داﻧﺸﮕﺎه ﻓﺮدوﺳﻲ ﻣﺸﻬﺪ
3اﺳﺘﺎد ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی و ﭘﮋوﻫﺸﻜﺪه ﻋﻠﻮم ﮔﻴﺎﻫﻲ، داﻧﺸﮕﺎه ﻓﺮدوﺳﻲ مشهد
4اﺳﺘﺎدﻳﺎر ﭘﮋوﻫﺸﻜﺪه ﻋﻠﻮم ﮔﻴﺎﻫﻲ، داﻧﺸﮕﺎه ﻓﺮدوﺳﻲ ﻣﺸﻬﺪ
چکیده
ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﺑﻪﻋﻨﻮان روﺷﻲ ﺑﺮای ﺑﻬﺒﻮد ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﺑﺬور ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺷﺪه اﺳﺖ. ﺑﺮ ﻫﻤﻴﻦ ﻣﺒﻨﺎ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪای ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ و ﻣﺪت زﻣﺎنﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺮ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و ﺳﺒﺰ ﺷﺪن ﺑﺬر ﻋﺪس ﺗﻮده رﺑﺎط ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﭼﻬﺎر ﺗﻜﺮار در آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژی ﺗﻨﺶﻫﺎی ﭘﮋوﻫﺸﻜﺪه ﻋﻠﻮم ﮔﻴﺎﻫﻲ داﻧﺸﮕﺎه ﻓﺮدوﺳﻲ اﺟﺮا ﺷﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ ﺷﺎﻣﻞ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ در ﺷﺶ ﺳﻄﺢ )ﺷﺎﻫﺪ )ﻋﺪم ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ(، اﺳﻴﺪ ﺟﻴﺒﺮﻟﻴﻚ، ﻣﺤﻠﻮل آﺑﻨﻮش ﺑﺬر داﻳﺎن، ﻧﻴﺘﺮات ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ، ﺳﻮﻟﻔﺎت روی و ﻫﻴﺪرو ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ( و زﻣﺎن در دو ﺳﻄﺢ )7 و 16 ﺳﺎﻋﺖ( ﺑﻮد. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﻃﻮل ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ، وزن ﺧﺸﻚ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ، ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺬر ﺑﺮ اﺳﺎس ﻃﻮل ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ و ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺬر ﺑﺮ اﺳﺎس وزن ﺧﺸﻚ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ ﺗﺤﺖ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ و ﻣﺪت زﻣﺎن آن ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. ﻋﺪم ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ و ﻣﺪت زﻣﺎن ﻫﻔﺖ ﺳﺎﻋﺖ آبﻧﻮﺷﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺗﺎﺛﻴﺮ را در ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﺸﺎن دادﻧﺪ، ﻛﻪ ﺑﺎ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﺳﻮﻟﻔﺎت روی ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﻲداری ﻧﺪاﺷﺘﻨﺪ. ﺑﻪ ﻃﻮر ﻛﻠﻲ ﻧﺘﺎﻳﺞ اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﺬور ﻋﺪس ﻣﻮرد اﺳﺘﻔﺎده در اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ داﺷﺘﻦ ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺎﻻ ﺑﻪ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ واﻛﻨﺶ ﻣﻨﺎﺳﺒﻲ ﻧﻤﻲدﻫﻨﺪ.
کلیدواژه ها