ارزﻳﺎﺑﻲ اﺛﺮات ﻧﺎﻧﻮ ذرات آﻫﻦ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد و اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی لوبیا
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﻲ ارﺷﺪ زراﻋﺖ، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﻲ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺗﻬﺮان
2ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت اﺻﻼح و ﺗﻬﻴﻪ ﻧﻬﺎل و ﺑﺬر سازﻣﺎن ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت، آﻣﻮزش و ﺗﺮوﻳﺞ ﻛﺸﺎورزی ﻛﺮج، اﻳﺮان،
3ﮔﺮوه ﻣﻬﻨﺪﺳﻲ زراﻋﺖ، داﻧﺸﮕﺎه آزاد اﺳﻼﻣﻲ واﺣﺪ ﻋﻠﻮم و ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺗﻬﺮان
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮات اﻧﻮاع ﻧﺎﻧﻮ ذرات آﻫﻦ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد و اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﻟﻮﺑﻴﺎ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺮتﻫﺎی ﺧﺮد ﺷﺪه در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﻣﺰرﻋﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت اﺻﻼح و ﺗﻬﻴﻪ ﻧﻬﺎل و ﺑﺬر ﻛﺮج اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ارﻗﺎم و ﻻﻳﻦﻫﺎی ﻟﻮﺑﻴﺎ ﺷﺎﻣﻞ ﺳﺎﻧﺮی، واﻟﻨﺘﻴﻨﻮ، 10072 و 10008 در ﻛﺮتﻫﺎی اﺻﻠﻲ و ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﻧﺎﻧﻮ ذرات آﻫﻦ ﻣﻐﻨﺎﻃﻴﺴﻲ، ﻧﺎﻧﻮ ذرات آﻫﻦ ﺳﺒﺰ، ﻧﺎﻧﻮ ذرات آﻫﻦ ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و ﺷﺎﻫﺪ ﺑﺪون ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ در ﻛﺮتﻫﺎی ﻓﺮﻋﻲ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. در اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ﺻﻔﺎﺗﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ﺗﻌﺪاد ﻏﻼف در ﺑﻮﺗﻪ، وزن ﺻﺪ داﻧﻪ، ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺗﻚ ﺑﻮﺗﻪ و ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺮداﺷﺖ ﻏﻼف اﻧﺪازهﮔﻴﺮی ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ اﺛﺮ رﻗﻢ ﺑﺮ ﺗﻤﺎﻣﻲ ﺻﻔﺎت ﻣﻌﻨﻲدار ﺑﻮد. رﻗﻢ ﺳﺎﻧﺮی از ﻧﻈﺮ ﺻﻔﺎت ﺗﻌﺪاد ﻏﻼف در ﺑﻮﺗﻪ و ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺗﻚ ﺑﻮﺗﻪ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ارﻗﺎم دﻳﮕﺮ ﺑﺮﺗﺮی داﺷﺖ. اﺛﺮ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﻧﺎﻧﻮ ذرات آﻫﻦ ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﺗﻌﺪاد ﻏﻼف در ﺑﻮﺗﻪ، وزن ﺻﺪ داﻧﻪ، ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺗﻚ ﺑﻮﺗﻪ و ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺮداﺷﺖ ﻏﻼف ﻣﻌﻨﻲدار ﺑﻮد. ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ ﻣﻲﺗﻮان اﻇﻬﺎر داﺷﺖ رﻗﻢ ﺳﺎﻧﺮی از ﻧﻈﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ اﻫﻤﻴﺖ وﻳﮋهای دارد و ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﺗﻌﺪاد ﻏﻼف در ﺑﻮﺗﻪ، ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺗﻚ ﺑﻮﺗﻪ و ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺮداﺷﺖ ﻏﻼف از ﺗﻴﻤﺎر ﻧﺎﻧﻮ ذرات ﻣﻐﻨﺎﻃﻴﺴﻲ آﻫﻦ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ.
کلیدواژه ها