تأثیر کشت مخلوط بر شاخصهای سومندی و عملکرد وسمه (Hibiscus sabdariffa L.)

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (287.43 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی دانشگاه جیرفت
2استادیارگروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه جیرفت، ایران
3استادیار بخش تحقیقات زراعی و باغی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی جنوب استان کرمان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، جیرفت، ایران
چکیده
به منظور بررسی اثر کشت مخلوط بر عملکرد وسمه و چایترش آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار
1394 اجرا – در مزرعه پژوهشی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابعطبیعی جنوب استان کرمان در سال زراعی 95
100:50 ،(I100:H100) شد. تیمارهای آزمایش شامل سریهای افزایشی کاشت وسمه و چایترش به نسبتهای 100:100
و چایترش (I و کشت خالص وسمه ( 100 (I50:H50) و سری جایگزینی با نسبت 50:50 (H50:I100) 50:100 ،(H100:I50)
I100:H 1114 کیلوگرم در هکتار) در تیمار 100 / بودند. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد کاسبرگ چایترش ( 2 (H100)
بود. H100:I 3016 کیلوگرم در هکتار) متعلق به نسبت کاشت افزایشی 100 / مشاهده شد. بیشترین وزن خشک برگ وسمه ( 7
806/6 کیلوگرم در هکتار) ) H100:I 1373/3 کیلوگرم در هکتار) و 50 ) H50:I کمترین وزن خشک برگ وسمه در نسبتهای 50
مشاهده شد. مقادیر نسبت برابری زمین در تمامی تیمارهای کشت مخلوط بیشتر از یک بود و بالاترین میزان آن مشاهده شد. مقادیر نسبت برابری زمین در تمامی تیمارهای کشت مخلوط بیشتر از یک بود و بالاترین میزان آن به تیمار
تعلق داشت که نشاندهندهی سودمندی کشت مخلوط نسبت به کشت خالص در این آزمایش است. H100:I100
کلیدواژه ها