بررسی فعالیت آنزیمهای آنتیاکسیدان در دو رقم پنبه متحمل و حساس به تنش شوری در مرحله گیاهچهای

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
2عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری
3عضو هیئت علمی بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشهد، ایران
چکیده
شوری نقش اصلی در تخریب خاک دارد، که این امر سبب کاهش بهرهوری کشاورزی میشود. پنبه یکی از گیاهان روغنی-
لیفی زراعی و یک محصول اقتصادی مهم است. که از لحاظ تحمل به شوری دارای تحمل نسبی میباشد. در این مطالعه اثر
شوری برخصوصیات فیزیولوژیکی همچون غلظت یون سدیم و پتاسیم، کلروفیل و محتوای پرولین، فعالیت آنزیمی آنتی
اکسیدانی و پراکسیداسیون لیپید دو رقم پنبه، [سپید (متحمل) و ترموس 14 (حساس)] ارزیابی شد. شوری توسط نمک کلرید
8 و 16 دسیزیمنس بر متر در طول 21 روز بعد از این که گیاهچه ها 14 روزه شدند، اعمال شد، نتایج ، سدیم در سطوح 0
نشان داد که بر اثر تنش شوری آنزیمهای آنتی اکسیدان گایاکول پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و کاتالاز روند افزایشی داشتند.
که البته روند افزایشی در رقم متحمل بیشتر از رقم حساس بود.
کلیدواژه ها