اثر منابع مختلف کودی بر صفات کمی نعناع فلفلی

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (296.93 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه
چکیده
آزمایشی بهصورت طرح ،(Mentha piperita L) بهمنظور بررسی اثر منابع مختلف کودی بر برخی از ویژگیهای نعناع فلفلی
بلوکهای کامل تصادفی در دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه در سال زراعی 1396 اجرا شد. تیمارها شامل عدم مصرف کود
قارچ مایکوریزا+ 50 درصد کودشیمیایی ،(Glomus mosseae) قارچ مایکوریزا ،NPK (شاهد)، 100 درصد کود شیمیایی
توصیه شده، نانوکود (ماکرو+ میکرو)، 50 درصد نانوکود+ 50 درصد کود شیمیایی، نانو کود+ قارچ مایکوریزا بودند. نتایج
نشان داد که ارتفاع بوته، تعداد گره، تعداد برگ، وزن تر برگ، وزن تر ساقه، وزن خشک برگ و وزن خشک ساقه تحت تأثیر
الگوی کودی، چین و ترکیب تیماری الگوی کودی و چین قرار گرفتند. بیشترین ارتفاع بوته در چین اول به تیمارهای کود
شیمیایی، قارچ مایکوریزا، قارچ مایکوریزا+ 50 درصد کودشیمیایی، نانوکود (ماکرو+ میکرو)، 50 درصد نانوکود+ 50 درصد
کود شیمیایی و نانوکود+ قارچ مایکوریزا مربوط بود. همچنین بیشترین نسبت برگ به ساقه در تیمارهای قارچ مایکوریزا و
نانوکود+ قارچ مایکوریزا در چین اول مشاهده شد. بیشترین تعداد برگ در چین دوم به تیمارهای کود شیمیایی و نانوکود+
کود شیمیایی تعلق داشت. علاوه بر این، بیشترین مقادیر وزن تر برگ و ساقه، وزن خشک برگ و ساقه در چین دوم و در
تیمارهای کود شیمیایی کامل و 50 درصد نانوکود+ 50 درصد کود شیمیایی مشاهده شد.
کلیدواژه ها