اثر تیمارهای مختلف پوشش بذر بر جوانهزنی کلزا در شرایط شوری: با استفاده از راهبرد مدلسازی
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان،
2استادیار دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، گروه زراعت واصلاح نباتات،
3استاد دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، گروه زراعت واصلاح نباتات
4استادیار دانشگاه تهران، پردیس ابوریحان، گروه گیاهپزشکی
چکیده
این پژوهش بهمنظور بررسی اثر تیمارهای مختلف پوشش بذر بر جوانهزنی کلزا در شرایط تنش شوری انجام شد. آزمایش
بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه مرکزی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران صورت
مختلف پوشش بذر بود که از لحاظ نوع پرایمینگ، نوع (T تا 10 T گرفت. در این آزمایش یکی از فاکتورها شامل 10 تیمار ( 1
پوشش و مصرف قارچکش تفاوت داشتند. فاکتور دوم سطوح تنش شوری صفر، هفت، 14 و 21 دسیزیمنس بر متر نمک
86/75 درصد) ) T مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که حداکثر درصد جوانهزنی در شرایط شوری مربوط به 2 NaCl
16/38 دسیزیمنس بر متر) بود. بیشترین سرعت جوانهزنی ) T مربوط به 3 (X بود. بیشترین مقدار آستانه تحمل به شوری ( 0
در شرایط شوری بهترین عملکرد را داشت. پرایمینگ با هیومیک T بود. بهطورکلی، 3 T در تمام سطوح شوری مربوط به 3
اسید قبل از پوششدهی بذر موجب بهبود سرعت جوانهزنی و افزایش آستانه تحمل به شوری خواهد شد. در نتیجه میتوان به
تولیدکنندگان بذر توصیه نمود قبل از پوششدار کردن بذر از پرایمینگ با هیومیک اسید استفاده کنند.
کلید واژهها: آستانه تحمل به شوری، پرایمینگ، قدرت بذر، مدلسازی
بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار در آزمایشگاه مرکزی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران صورت
مختلف پوشش بذر بود که از لحاظ نوع پرایمینگ، نوع (T تا 10 T گرفت. در این آزمایش یکی از فاکتورها شامل 10 تیمار ( 1
پوشش و مصرف قارچکش تفاوت داشتند. فاکتور دوم سطوح تنش شوری صفر، هفت، 14 و 21 دسیزیمنس بر متر نمک
86/75 درصد) ) T مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که حداکثر درصد جوانهزنی در شرایط شوری مربوط به 2 NaCl
16/38 دسیزیمنس بر متر) بود. بیشترین سرعت جوانهزنی ) T مربوط به 3 (X بود. بیشترین مقدار آستانه تحمل به شوری ( 0
در شرایط شوری بهترین عملکرد را داشت. پرایمینگ با هیومیک T بود. بهطورکلی، 3 T در تمام سطوح شوری مربوط به 3
اسید قبل از پوششدهی بذر موجب بهبود سرعت جوانهزنی و افزایش آستانه تحمل به شوری خواهد شد. در نتیجه میتوان به
تولیدکنندگان بذر توصیه نمود قبل از پوششدار کردن بذر از پرایمینگ با هیومیک اسید استفاده کنند.
کلید واژهها: آستانه تحمل به شوری، پرایمینگ، قدرت بذر، مدلسازی
کلیدواژه ها