ﺗﺄﺛﻴﺮ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﺑﺬر روی ﺑﺮﺧﻲ وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﻣﻮرﻓﻮﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻚ ﺳﻪ رﻗﻢ ﮔﻨﺪم ﻧﺎن (Triticum aestivum L) در ﺷﺮاﻳﻂ آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه و ﮔﻠﺨﺎنه

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (301.92 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی دﻛﺘﺮی زراﻋﺖ )ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژی ﮔﻴﺎﻫﺎن زراﻋﻲ(، ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﻛﺮدﺳﺘﺎن،ﺳﻨﻨﺪج، اﻳﺮان
2داﻧﺸﻴﺎر ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﻛﺮدﺳﺘﺎن، ﺳﻨﻨﺪج، اﻳﺮان
3اﺳﺘﺎدﻳﺎر ﭘﮋوﻫﺶ، ﺑﺨﺶ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﻋﻠﻮم زراﻋﻲ و ﺑﺎﻏﻲ، ﻣﺮﻛﺰ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت و آﻣﻮزش ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﻛﺮﻣﺎﻧﺸﺎه ﺳﺎزﻣﺎن ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت آﻣﻮزش و ﺗﺮوﻳﺞ ﻛﺸﺎورزی، ﻛﺮﻣﺎﻧﺸﺎه، اﻳﺮان
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﺑﺬر ﺑﺮ وﻳﮋﮔﻲﻫﺎی ﻣﻮرﻓﻮﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻚ ﺳﻪ رﻗﻢ ﮔﻨﺪم ﻧﺎن رﻳﮋاو، ﺳﺮداری و ﻛﺮﻳﻢ،ﻣﻄﺎﻟﻌﻪای در ﺷﺮاﻳﻂ آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه و ﮔﻠﺨﺎﻧﻪ ﻣﺮﻛﺰ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﻛﺸﺎورزی ﻛﺮﻣﺎﻧﺸﺎه ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ ﺑﺮﭘﺎﻳﻪ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﺳﺎل 1394 اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. 41 ﺗﻴﻤﺎر، ﺷﺎﻣﻞ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﻫﻮرﻣﻮﻧﻲ، اﺳﻤﻮﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ، ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓﻏﺬاﻳﻲ، ﻫﻴﺪروﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ در ﻛﻨﺎر ﺗﻴﻤﺎر ﺷﺎﻫﺪ ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ دادهﻫﺎ، در ﻛﺸﺖ ﭘﺘﺮی دﻳﺶ، اﺛﺮ رﻗﻢ، ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ و اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ آﻧﻬﺎ ﺑﺮای ﻫﻤﻪی ﺻﻔﺎت اﻧﺪازه ﮔﻴﺮی ﺷﺪه در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲدار ﮔﺮدﻳﺪ. ﺑﺮ اﺳﺎس رﺗﺒﻪﺑﻨﺪی ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦﻫﺎ، ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ وزن ﺧﺸﻚ اﻧﺪامﻫﻮاﻳﻲ و رﻳﺸﻪ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی0/1 درﺻﺪ ﺳﻮﻟﻔﺎت روی و 200 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﺟﻴﺒﺮﻟﻴﻚ اﺳﻴﺪ ﺑﻮد. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ در ﺗﻴﻤﺎر 2/3- ﺑﺎر ﭘﻠﻲاﺗﻴﻠﻦ ﮔﻠﻴﻜﻮل 4000ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪ. در ﺷﺮاﻳﻂ ﻛﺎﺷﺖ ﮔﻠﺪاﻧﻲ، اﺛﺮ رﻗﻢ،ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ و اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ آﻧﻬﺎ ﺑﺮ وزن ﺧﺸﻚ رﻳﺸﻪ در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲدار ﮔﺮدﻳﺪ. رﺗﺒﻪﺑﻨﺪی ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦﻫﺎ ﻧﺸﺎن داد ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ وزن ﺧﺸﻚ اﻧﺪامﻫﻮاﻳﻲ و رﻳﺸﻪ در ﺷﺮاﻳﻂ ﻛﺎﺷﺖ ﮔﻠﺨﺎﻧﻪ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی 2 ﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ اوره و 100 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ آﺳﻜﻮرﺑﻴﻚ اﺳﻴﺪ ﺑﻮد. در ﻫﺮ دو ﺷﺮاﻳﻂ ﻛﺸﺖ آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎﻫﻲ و ﮔﻠﺨﺎﻧﻪای ، رﻗﻢ ﺳﺮداری از ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ وزن ﺧﺸﻚ رﻳﺸﻪ ﺑﺮﺧﻮردار ﺑﻮد.
کلیدواژه ها