اثر اسیدهای آمینه، کودهای شیمیایی و آلی بر عملکرد ماده خشک و اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشکده کشاورزی دانشگاه مراغه
2گروه علوم و مهندسی خاک
3گروه علوم و مهندسی باغبانی
چکیده
ﻧﻌﻨﺎع ﻓﻠﻔﻠﻲ.Mentha piprerita L در ﺻﻨﺎﻳﻊ ﻣﺨﺘﻠﻒ داروﺳﺎزی، آراﻳﺸﻲ و ﺑﻬﺪاﺷﺘﻲ اﺳﺘﻔﺎده ﻣﻲﺷﻮد. آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﻣﺰرﻋﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ ﮔﺮوه ﻣﻬﻨﺪﺳﻲ ﺗﻮﻟﻴﺪ و ژﻧﺘﻴﻚ ﮔﻴﺎﻫﻲ داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه ﻣﺮاﻏﻪ در ﺳﺎل 1396 اﺟﺮا ﺷﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ ﺷﺎﻣﻞ ﻓﺎﻛﺘﻮر اول: ﺷﺎﻫﺪ، ﻛﻮد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ، ورﻣﻲﻛﻤﭙﻮﺳﺖ و ﻛﻮد داﻣﻲ و ﻓﺎﻛﺘﻮر دوم ﺷﺎﻣﻞ: ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ آﻣﻴﻨﻮﺳﻮرن در ﻳﻚ ﻣﺮﺣﻠﻪ و دو ﻣﺮﺣﻠﻪ و ﻋﺪم ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﻮدﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ درﺻﺪ اﺳﺎﻧﺲ ﺑﺎ ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ اﺳﻴﺪ آﻣﻴﻨﻪ در دو ﻣﺮﺣﻠﻪ و ﻛﺎرﺑﺮد ورﻣﻲﻛﻤﭙﻮﺳﺖ و ﻛﻮد داﻣﻲ ﺣﺎﺻﻞ ﺷﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻜﺮد ﻣﺎده ﺧﺸﻚ (6883 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر) ﺑﺎ ﻛﺎرﺑﺮد ﻛﻮد ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد اﺳﺎﻧﺲ (131/2 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر) ﺑﺎ ﻛﺎرﺑﺮد ورﻣﻲﻛﻤﭙﻮﺳﺖ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ. ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ در دو ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﺮ اﻓﺰاﻳﺶ ﺻﻔﺎت اﺧﻴﺮ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻳﻚ ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺑﺮﺗﺮ ﺑﻮد. ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ، اﺳﺘﻔﺎده از ﻛﻮدﻫﺎی آﻟﻲ ﻣﺎﻧﻨﺪ ورﻣﻲ ﻛﻤﭙﻮﺳﺖ و اﺳﻴﺪﻫﺎی آﻣﻴﻨﻪ در ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺑﺎ ﻛﻴﻔﻴﺖﺗﺮ ﮔﻴﺎﻫﺎن داروﻳﻲ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﻛﻮدﻫﺎی ﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﺣﺎﺋﺰ اﻫﻤﻴﺖ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ.
کلیدواژه ها