اثرات کود دامی و گوگرد بر پروتئین و عملکرد ارقام کنجد

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
2استاد گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
3دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات و علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
4دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجند
چکیده
اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮات ﻛﻮد داﻣﻲ و ﮔﻮﮔﺮد ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد و درﺻﺪ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ ارﻗﺎم ﻛﻨﺠﺪ ﻃﻲ ﺳﺎل 1395 در ﻣﺮﻛﺰ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ اﺳﺘﺎن ﻛﺮﻣﺎن ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ و در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮک ﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ ﻛﻮد ﮔﺎوی در دو ﺳﻄﺢ0 ) و 20 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر(، ﮔﻮﮔﺮد ﭘﻮدری در ﭼﻬﺎر ﺳﻄﺢ0 ) ، 2، 4 و 8 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر( و ارﻗﺎم ﺷﺎﻣﻞ ﺟﻴﺮﻓﺖ-13 و ﺗﻮده ﻣﺤﻠﻲ ﺟﻴﺮﻓﺖ ﺑﻮدﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﺗﻴﻤﺎر 8 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر ﮔﻮﮔﺮد، ﻣﻮﺟﺐ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻌﻨﻲدار وزن ﻫﺰار داﻧﻪ، ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ و درﺻﺪ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ ﮔﺮدﻳﺪ. ﺗﻴﻤﺎر ﻛﻮد ﮔﺎوی )20 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر( ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻣﻌﻨﻲداری ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر ﺷﺎﻫﺪ داﺷﺖ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ درﺻﺪ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر ﻛﺎرﺑﺮد ﺗﻮام ﮔﻮﮔﺮد و ﻛﻮد ﮔﺎوی ﺑﻮد. ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ و درﺻﺪ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ داﻧﻪ در رﻗﻢ ﺟﻴﺮﻓﺖ-13 ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻮده ﻣﺤﻠﻲ ﺟﻴﺮﻓﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﺑﻮد.
کلیدواژه ها