تأثیر غلظتهای مختلف کازئین و ساکارز بر کالزایی زیتون تلخ

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران
چکیده
ﮔﻴﺎه زﻳﺘﻮن ﺗﻠﺦ (ﺳﻨﺠﺪ ﺗﻠﺦ) ﺑﺎ ﻧﺎم ﻋﻠﻤﻲ .Melia azedarach L ، ﮔﻴﺎﻫﻲ اﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﻪ وﻓﻮر در اﺳﺘﺎنﻫﺎی ﺷﻤﺎﻟﻲ اﻳﺮان ﻳﺎﻓﺖ و در ﺑﻌﻀﻲ ﺑﺎغﻫﺎ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﮔﻴﺎه زﻳﻨﺘﻲ ﻛﺎﺷﺘﻪ ﻣﻲﺷﻮد. اﻳﻦ ﮔﻴﺎه ﺑﻮﻣﻲ ﻣﻨﺎﻃﻖ ﻫﻴﻤﺎﻟﻴﺎ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. در اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﺟﻬﺖ ﺗﻬﻴﻪ ﻛﺎﻟﻮس از رﻳﺰﻧﻤﻮﻧﻪﻫﺎی ﺑﺮﮔﻲ در ﻣﺤﻴﻂ MS ﺟﺎﻣﺪ ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ 3 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ اﻛﺴﻴﻦ (2,4-D و NAA)ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه 1 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﺳﺎﻳﺘﻮﻛﻴﻨﻴﻦ (Kin و BAP) و ﻏﻠﻈﺖﻫﺎی ﻣﺘﻔﺎوت ﻛﺎزﺋﻴﻦ ﻫﻴﺪروﻻﻳﺴﻴﺖﺻﻔﺮ، 250، 500 و1000 ﻣﻴﻠﻲ ﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ( در 1/5 و 3) درﺻﺪ ﺳﺎﻛﺎرز 9اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ از ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﻴﻦ ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎ از ﻧﻈﺮ ﺻﻔﺎت ﻛﺎﻟﻮسزاﻳﻲ و وزن ﺗﺮ ﻛﺎﻟﻮس اﺧﺘﻼف ﻣﻌﻨﻲ دار وﺟﻮد دارد. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﻏﻠﻈﺖ ﺳﺎﻛﺎرز از 1/5 ﺑﻪ 3 درﺻﺪ، وزن ﺗﺮ ﻛﺎﻟﻮس در ﻣﺎه اول اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻛﺎﻟﻮسزاﻳﻲ و وزن ﻛﺎﻟﻮسﻫﺎ (ﻣﺎه اول ﭘﺲ از ﻛﺸﺖ) ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﺗﻴﻤﺎر ﻫﻮرﻣﻮﻧﻲ 3 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ NAA و 1 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ BAP ﺑﺎ 500 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ ﻛﺎزﺋﻴﻦ ﻫﻴﺪروﻻﻳﺴﻴﺖ ﺑﻮد. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ در ﻣﺎه دوم ﭘﺲ از ﻛﺸﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ وزن ﻛﺎﻟﻮس در ﺗﻴﻤﺎر ﻫﻮرﻣﻮﻧﻲ 3 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ NAA ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه 1 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﺑﺮ ﻟﻴﺘﺮ Kin ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ.
کلیدواژه ها