ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ آﻫﻦ و روی ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ زﻳﺮه ﺳﺒﺰ (.Cuminum Cyminum L) ﺗﺤﺖ ﺷﺮاﻳﻂ ﻛﺸﺖ ﮔﻠﺨﺎﻧﻪ

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
ﮔﺮوه ﻋﻠﻮم زراﻋﻲ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت ﭘﺮدﻳﺲ اﺑﻮرﻳﺤﺎن داﻧﺸﮕﺎه ﺗﻬﺮان
چکیده
زﻳﺮه ﺳﺒﺰ از ﮔﻴﺎﻫﺎن داروﺋﻲ و ﺻﺎدراﺗﻲ ﻛﺸﻮر ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮات ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ آﻫﻦ و روی ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ زﻳﺮه ﺳﺒﺰ در ﺷﺮاﻳﻂ ﺗﻨﺶ ﺧﺸﻜﻲ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﺳﺎل زراﻋﻲ 1394-95در ﮔﻠﺨﺎﻧﻪ داﻧﺸﮕﺎه ﺗﺤﺼﻴﻼت ﺗﻜﻤﻴﻠﻲ ﺻﻨﻌﺘﻲ و ﻓﻨĤوری ﭘﻴﺸﺮﻓﺘﻪ ﻛﺮﻣﺎن اﻧﺠﺎم ﮔﺮﻓﺖ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ ﻓﺎﻛﺘﻮر اول ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺮﮔﻲ در ﭼﻬﺎر ﺳﻄﺢ ﺷﺎﻫﺪ، ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ روی، ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ آﻫﻦ و ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ ﺑﺎ روی و آﻫﻦ(، ﻓﺎﻛﺘﻮر دوم ﺗﻨﺶ ﺧﺸﻜﻲ در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ درﺻﺪ ﻇﺮﻓﻴﺖ زراﻋﻲ) ﺑﻮد. ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ در اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ﻣﻘﺪار ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﻛﻞ و ﻣﻘﺪار ﻗﻨﺪﻫﺎی ﻣﺤﻠﻮل، ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﺑﻮد. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻘﺪار ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﻛﻞ و ﻗﻨﺪﻫﺎی ﻣﺤﻠﻮل ﺑﺮگ از ﺗﻴﻤﺎر ﺗﻨﺶ 30 درﺻﺪ ﻇﺮﻓﻴﺖ زراﻋﻲ و ﻣﺤﻠﻮلﭘﺎﺷﻲ آﻫﻦ روی ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﻪ ﻣﻴﺰان 12/ 4 و 5/62 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﮔﺮم وزن ﺑﺮگ ﺑﻪدﺳﺖ آﻣﺪ.
کلیدواژه ها