مقایسه سورگوم دانهای و شیرین در شرایط تنش شوری

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (276.16 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشیار، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
2داﻧﺶآﻣﻮﺧﺘﻪ دﻛﺘﺮا، ﺑﺨﺶ زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه ﺷﻴﺮاز، اﻳﺮان
3اﺳﺘﺎد ﺑﺨﺶ زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه ﺷﻴﺮاز، اﻳﺮان
چکیده
اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﺑﺎ ﻫﺪف ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺳﻮرﮔﻢ داﻧﻪای و ﺷﻴﺮﻳﻦ ﺑﻪ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری در ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ ﻛﺎرﻟﺴﺮوﻫﻪ1 آﻟﻤﺎن در ﺗﺎﺑﺴﺘﺎن 1396 اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﺳﻮرﮔﻮم ﺷﻴﺮﻳﻦ در ﺷﺮاﻳﻂ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری در اﻛﺜﺮ ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﺷﺎﻣﻞ ﻛﻠﺮوﻓﻴﻞ b ،a،ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪاز، ﺳﻮﭘﺮاﻛﺴﻴﺪدﻳﺴﻤﻮﺗﺎز و وزن ﺧﺸﻚ ﺑﻮﺗﻪ دارای ﺑﺮﺗﺮی ﺑﻮد. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ از ﻧﻈﺮ ﻣﻘﺪار ﻣﺎﻟﻮندیآﻟﺪﺋﻴﺪ و ﻛﺎروﺗﻨﻮﺋﻴﺪ ﻧﻴﺰ دو رﻗﻢ ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﻲداری ﻧﺪاﺷﺘﻨﺪ. ﺑﻪ ﻃﻮر ﻛﻠﻲ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻲرﺳﺪ ﺳﻮرﮔﻮم ﺷﻴﺮﻳﻦ ﺑﻪ دﻟﻴﻞ داﺷﺘﻦ ﻗﻨﺪ در ﺑﺎﻓﺖ ﺳﺎﻗﻪ، ﺗﻮاﻧﺎﻳﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮی ﺑﺮای ﺗﻨﻈﻴﻢ ﭘﺘﺎﻧﺴﻴﻞ اﺳﻤﺰی در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ ﺳﻮرﮔﻮم داﻧﻪای دارد و ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ دﻟﻴﻞ در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ ﺳﻮرﮔﻮم داﻧﻪای از ﺗﺤﻤﻞ ﺑﻴﺸﺘﺮی در ﻣﻮاﺟﻬﻪ ﺑﺎ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری ﺑﺮﺧﻮردار اﺳﺖ.
کلیدواژه ها