بررسی برخی ویژگیهای کیفی در سه ژنوتیپ سورگوم علوفهای اصلاح شده در ایران

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (269.36 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشیار، بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان یزد، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، یزد، ایران
2دانش آموخته دکترا، بخش زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایران
3استاد بخش زراعت و اصلاح نباتات، نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز، ایران
چکیده
در اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ ﻣﻴﺰان ﺑﺮﻳﻜﺲ، ﻗﻨﺪ و اﺗﺎﻧﻮل ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺷﺪه در ﺳﻪ ژﻧﻮﺗﻴﭗ از ﺳﻮرﮔﻮمﻫﺎی ﻋﻠﻮﻓﻪای اﺻﻼح و ﻣﻌﺮﻓﻲ ﺷﺪه در اﻳﺮان 2KFS و KFS1 ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. اﻳﻦ ﭘﮋوﻫﺶ در ﺑﺎغ ﮔﻴﺎهﺷﻨﺎﺳﻲ ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ ﻛﺎرﻟﺴﺮوﻫﻪ1 آﻟﻤﺎن درتابستان 1396 اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد در ﺑﻴﻦ ارﻗﺎم، رﻗﻢ ﭘﮕﺎه در ﺗﻤﺎﻣﻲ ﺷﺎﺧﺺﻫﺎی ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﺷﺎﻣﻞ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺳﺎﻗﻪ، ﺑﺮﻳﻜﺲ،درﺻﺪ ﻗﻨﺪ، ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻗﻨﺪ و ﻣﻘﺪار اﺗﺎﻧﻮل، از ﺑﺮﺗﺮی ﻧﺴﺒﻲ در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ دو رﻗﻢ دﻳﮕﺮ ﺑﺮﺧﻮردار ﺑﻮد. ﺑﻪ ﻃﻮر ﻛﻠﻲ ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻲرﺳﺪ، ﻣﻴﺰان ﻗﻨﺪ در ﺳﺎﻗﻪﻫﺎی ﻫﺮ ﺳﻪ ژﻧﻮﺗﻴﭗ ﻣﻌﺮﻓﻲ ﺷﺪه، در ﺣﺪ ارﻗﺎم ﺳﻮرﮔﻮم ﺷﻴﺮﻳﻦ اﺳﺖ و ﺑﺮای ﻣﺼﺎرف ﻋﻠﻮﻓﻪ ﺳﻴﻠﻮﻳﻲ و ﺳﺎﻳﺮ ﻣﺼﺎرف ﻗﺎﺑﻞ ﺗﻮﺻﻴﻪ اﺳﺖ. رﻗﻢ ﭘﮕﺎه در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ دو ژﻧﻮﺗﻴﭗ دﻳﮕﺮ دارای ﺑﺮﺗﺮی ﺑﻮد.
کلیدواژه ها