اثر غلظت و منبع شوری بر جوانهزنی و رشد گیاهچه بذرک
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ واﻛﻨﺶ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و رﺷﺪ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪی ﺑﺬرک ).Linum usitaissimum L( ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻨﺶ ﺷﻮری آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﺳﺎل 1395ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ و در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه ﺗﻜﻨﻮﻟﻮژی ﺑﺬر داﻧﺸﮕﺎه ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ راﻣﻴﻦ ﺧﻮزﺳﺘﺎن اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ. ﻋﺎﻣﻞ اول ﺷﺎﻣﻞ ﭼﻬﺎر ﻧﻤﻚ MgCl2, NaCl, KCl, CaCl2( و ﻋﺎﻣﻞ دوم ﺷﺎﻣﻞ ﭘﻨﺞ ﻧﻮع ﻏﻠﻈﺖ ﺷﻮری ﺷﺎﻫﺪ، 3، 6، 9، 12 دﺳﻲ زﻳﻤﻨﺲ ﺑﺮ ﻣﺘﺮ ﺑﺮای ﻫﺮ ﻧﻤﻚ ﺑﻮد. رﻗﻤﻲ ﻛﻪ ﺑﺮ روی آن آزﻣﺎﻳﺶ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ رﻗﻢ RH ﺑﺬرک ﺑﻮد. ﻧﺘﺎﻳﺞ آزﻣﺎﻳﺶ ﺣﺎﺿﺮ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻏﻠﻈﺖ و ﻧﻮع ﺷﻮری ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﻃﻮل رﻳﺸﻪﭼﻪ و ﺳﺎﻗﻪﭼﻪ،وزن ﺧﺸﻚ رﻳﺸﻪﭼﻪ و ﺳﺎﻗﻪﭼﻪ، ﻣﺠﻤﻮع ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺬر ﻣﻌﻨﻲدار ﮔﺸﺖ. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻴﺰان ﻏﻠﻈﺖ ﺷﻮری ﺻﻔﺎت ذﻛﺮ ﺷﺪه ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻨﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻛﺎﻫﺶ در ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺬر، در ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ ﺳﻄﺢ ﻏﻠﻈﺖ ﺷﻮری و ﻧﻤﻚ ﻣﻨﻴﺰﻳﻢ ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ درﺻﺪ و
ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻛﺎﻫﺶ ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺬر از ﻏﻠﻈﺖ 3 دﺳﻲزﻳﻤﻨﺲﺑﺮﻣﺘﺮ و ﻧﻤﻚ ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ.
ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻛﺎﻫﺶ ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺬر از ﻏﻠﻈﺖ 3 دﺳﻲزﻳﻤﻨﺲﺑﺮﻣﺘﺮ و ﻧﻤﻚ ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪ.
کلیدواژه ها