ارزﻳﺎﺑﻲ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻛﻤﻲ و ﻛﻴﻔﻲ ﮔﺸﻨﻴﺰ (Coriandrum sativum L)ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻛﺎرﺑﺮد ورﻣﻲﻛﻤﭙﻮﺳﺖ، ازﺗﻮﺑﺎﻛﺘﺮ و ﻫﻤﺰﻳﺴﺘﻲ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰاﻳﻲ

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسیارشد، اصلاح نباتات، گروه اصلاح، دانشگاه بینالمللی امام خمینی، قزوین
2استاد، گروه زراعت، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج
3دانشجوی کارشناسیارشد، اگرواکولوژیک، گروه زراعت، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﻛﻤﻲ و ﻛﻴﻔﻲ ﮔﺸﻨﻴﺰ ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻛﺎرﺑﺮد ورﻣﻲﻛﻤﭙﻮﺳﺖ، ازﺗﻮﺑﺎﻛﺘﺮ و ﻫﻤﺰﻳﺴﺘﻲ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰاﻳﻲ،آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت اﺳﭙﻠﻴﺖ ﭘﻼت در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ورﻣﻲﻛﻤﭙﻮﺳﺖ ﺑﺎ ﭘﺎﻳﻪ داﻣﻲ ﺷﺎﻣﻞ ﺳﻄﺢ ﺻﻔﺮ (ﺑﺪون ﻣﺼﺮف)، ﺳﻄﺢ 5 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر و 10 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻛﺮت اﺻﻠﻲ و دو ﺳﻄﺢ ﻗﺎرچ ﻣﺎﻳﻜﻮرﻳﺰا ﺷﺎﻣﻞ ﺳﻄﺢ ﺻﻔﺮ (ﺑﺪون ﻣﺼﺮف) و ﺳﻮﻳﻪ Glomus mossea و دو ﺳﻄﺢ ازﺗﻮﺑﺎﻛﺘﺮ ﺷﺎﻣﻞ ﺳﻄﺢ ﺻﻔﺮ (ﺑﺪون ﻣﺼﺮف) و ﻣﺼﺮف ﺑﺎﻛﺘﺮی ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻛﺮت ﻓﺮﻋﻲ ﺑﻮد. ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﺷﺎﻣﻞ ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ، ﺑﻴﻮﻣﺎس، وزن ﻫﺰار داﻧﻪ، درﺻﺪ اﺳﺎﻧﺲ و درﺻﺪ ﻫﻤﺰﻳﺴﺘﻲ ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا ﺑﺎ رﻳﺸﻪﻫﺎ ﺑﻮد. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﻣﺼﺮف ازﺗﻮ ﺑﺎﻛﺘﻮر ﻣﻮﺟﺐ اﻓﺰاﻳﺶ ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ، ﺑﻴﻮﻣﺎس، وزن ﻫﺰار داﻧﻪ و درﺻﺪ اﺳﺎﻧﺲ ﺷﺪ، ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻛﺎرﺑﺮد ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا اﻓﺰاﻳﺶ ارﺗﻔﺎع ﺑﻮﺗﻪ، ﺑﻴﻮﻣﺎس،درﺻﺪ اﺳﺎﻧﺲ و درﺻﺪ ﻫﻤﺰﻳﺴﺘﻲ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا را ﻧﺸﺎن داد. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑﻪ دﺳﺖ آﻣﺪه ﻣﺼﺮف 5 و 10 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر ورﻣﻲﻛﻤﭙﻮﺳﺖ ﺳﺒﺐ اﻓﺰاﻳﺶ درﺻﺪ ﻫﻤﺰﻳﺴﺘﻲ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا ﮔﺮدﻳﺪ.
کلیدواژه ها