بررسی تنوع ژنتیکی ژنوتیپ های چای ترش

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (269.57 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1کارشناس ارشد اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
2دانشیار دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجند
چکیده
چای ترش یا چای مکی گیاهی یکساله و یا چندساله میباشد که بهعنوان گیاه دارویی و معطر مخصوص آب وهوای گرم می
باشد .گیاهی دو منظوره است که بهمنظور استفاده خوراکی(کاسبرگ) و یا استفاده از الیاف یا چوب، یا هر دو نوع مورد کشت
و کار قرار میگیرد. در این مطالعه برای ارزیابی تنوع 4 رقم چای ترش (محلی، پاکستانی، آلتیزیما و ویکتور) آزمایشی در
قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 3 تکرار به منظور ارزیابی ارتفاع بوته، تعداد شاخه فرعی، تعداد غوزه در شاخه اصلی و
تعداد غوزه در بوته انجام شد. نتایج نشان داد که ارتفاع بوته و تعداد شاخه فرعی ارقام چای ترش اختلاف معنی داری با هم
نداشتند. اما برای تعداد غوزه در شاخه اصلی و تعداد غوزه در بوته اختلاف معنی دار با هم داشتند. به طوری که برای تعداد
غوزه در شاخه اصلی و تعداد غوزه در بوته بیشترین مقدار مربوط به رقم ویکتور و کمترین مقدار مربوط به رقم آلتیزیما بود.
کلیدواژه ها