اثر کم آبیاری، تراکم گیاهی و روش کاشت بر محصول کمی و کیفی چغندر قند

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (267.57 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکترای مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز
2استاد بخش مهندسی آب ، دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز،
چکیده
به منظور بررسی اثر مقادیر مختلف آب آبیاری، تراکم گیاهی و روش های مختلف کشت بر محصول کیفی و کمی چغندر قند،
آزمایشی در مزرعه آزمایشی دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز انجام گردید. تیمارهای این تحقیق شامل سه سطح آبیاری
و چهار تیمار (T) و کشت نشایی (D) 50% ، دو روش کشت مستقیم در مزرعه ETC 75 و %ETC ،100%ETC
نشان داده D و 4 D3 ،D2 ،D 90000 و 45000 بوته در هکتار می باشد که به ترتیب با حروف 1 ، 135000 ، تراکم 180000
شده اند. نتایج نشان داد با کاهش مقدار آب آبیاری، عیار قند و راندمان استحصال قند به طور معنا داری افزایش یافت اما
میزان محصول ریشه، محصول قند ناخالص و خالص به طور معنا داری کاهش یافت. بهره وری آب در تولید ریشه و همچنین
بهره وری آب در تولید قند ناخالص و خالص، با کاهش مقدار آبیاری به طور معنا داری افزایش یافت. مقادیر درصد عیار قند،
راندمان استحصال قند، محصول ریشه، محصول قند ناخالص و خالص، بهره وری آب در تولید ریشه، قند ناخالص و خالص
90000 به طور معنا داری بیشتر از سایر تراکم ها بود. همچنین بهره وری آب در تولید ریشه، قند (Plant/ha) در تراکم
ناخالص و قند خالص در کشت نشایی برتری معنا داری نسبت به کشت مستقیم داشت. با بررسی نتایج به دست آمده در
90000 و استفاده از روش کشت نشایی (Plant/ha) شرایط کمبود آب می توان با اعمال کم آبیاری در تراکم گیاهی متوسط
جهت صرفه جویی در مصرف آب، محصول کمی و کیفی قابل قبولی را بدست آورد.
کلیدواژه ها