بررسی تاثیر کاربرد اسید آمینه و حذف برگ بر برخی اجزای عملکرد سویا

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (263.7 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری در رشته زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گرگان، ایران
2دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
3دانشیار گروه زراعت زراعت وباغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان. سازمان تحقیقات کشاورزی، گرگان، ایران
4عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران چکیده
چکیده
این تحقیق به منظور بررسی تاثیر کاربرد اسید آمینه و حذف برگ بر برخی اجزای عملکرد سویا طی دو سال زراعی انجام
گردید. دو آزمایش فاکتوریل جداگانه در دو شرایط مصرف آمینواسید و عدم مصرف آن انجام شد. در هر آزمایش، عامل اول
،V 50 و 100 درصد) و عامل دوم شامل زمان حذف برگ در پنج سطح ( 1 ، شامل شدت حذف برگ سویا در سه سطح ( 0
بود که در مجموع 15 تیمار و 4 تکرار در هر آزمایش بودند. رقم مورد بررسی رقم کتول بود. در شرایط (R1 ،V7 ،V5 ،V3
و R3،R1،V مصرف آمینواسید، محلول پاشی با دز توصیه شده 1 کیلوگرم در هزار لیتر آب ( 250 گرم در هکتار) در مراحل 5
انجام شد. نتایج نشان داد که کاربرد اسید آمینه منجر به افزایش 14 درصدی عملکرد دانه نسبت به عدم مصرف آن گردید R5
از طرفی مشخص گردید که شدتهای حذف 50 و 100 درصد به ترتیب کاهش 2و 23 درصدی عملکرد را به دنبال داشت و
به دست آمد و بالاترین عملکرد دانه به میزان R کمترین میانگین ( 2813 کیلوگرم در هکتار) در نتیجه حذف برگ در مرحله 1
به دست آمد. V 3290 کیلوگرم در هکتار در تیمار حذف در مرحله 1
کلیدواژه ها