بررسی پاسخ برخی صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سویا به کاربرد اسید آمینه و حذف برگ

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (267.29 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری در رشته زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد گرگان، گرگان، ایران
2دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه آزاد اسلامی، گرگان، ایران
3دانشیار گروه زراعت زراعت وباغبانی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی گلستان. سازمان تحقیقات کشاورزی، گرگان، ایران
4عضو هیئت علمی گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده
این آزمایش به منظور بررسی پاسخ برخی صفات فیزیولوژیک و بیوشیمیایی سویا به کاربرد اسید آمینه و حذف برگ طی دو
سال زراعی 95 و 96 انجام گردید. دو آزمایش فاکتوریل جداگانه در دو شرایط مصرف آمینواسید و عدم مصرف آن انجام شد.
50 و 100 درصد) و عامل دوم شامل زمان حذف ، در هر آزمایش، عامل اول شامل شدت حذف برگ سویا در سه سطح ( 0
بود که در مجموع 15 تیمار و 4 تکرار در هر آزمایش بودند. رقم مورد بررسی (R1 ،V7 ،V5 ،V3 ،V برگ در پنج سطح ( 1
رقم کتول بود. در شرایط مصرف آمینواسید، محلول پاشی با دز توصیه شده 1 کیلوگرم در هزار لیتر آب ( 250 گرم در هکتار)
انجام شد. براساس نتایج به دست آمده، در شرایط کاربرد اسید آمینه بالاترین درصد روغن R و 5 R3،R1،V در مراحل 5
بدست آمد و در شرایط عدم مصرف اسید آمینه بالاترین R و 1 V 22/8 درصد) از تیمار 50 درصد حذف برگ در مراحل 1 )
بدست آمد. V و 100 درصد حذف در مرحله 1 R 22 درصد) از تیمار 50 درصد حذف برگ در مرحله 1 / میزان روغن ( 5
36/ درصد پروتئین نیز تحت تاثیر تیمارهای آزمایش قرار گرفت و در شرایط مصرف اسید آمینه بالاترین درصد پروتئین ( 1
حاصل شد این در حالی بود که در شرایط عدم مصرف اسید آمینه V درصد) از تیمار 100 درصد حذف برگ در مرحله 7
35 درصد) بوسیله تیمار عدم حذف برگ بدست آمد، بررسی روند تجمع ماده خشک نشان داد که / بالاترین میزان پروتئین ( 6
روند افزایشی مشاهده گردید و مصرف اسید آمینه منجر به افزایش تجمع ماده خشک طی تمام مراحل R تا 5 V بین مراحل 1
رشد نسبت به عدم مصرف آن گردید.
کلیدواژه ها