تأثیر سطوح مختلف شوری بر برخی شاخصه های جوانه زنی ارقام آفتابگردان

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (262.13 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت
2دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه شهید چمران اهواز
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺷﻮری ﺑﺮ ﺷﺎﺧﺼﻪﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ ﺑﺮﺧﻲ ارﻗﺎم آﻓﺘﺎﺑﮕﺮدان، آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﺟﺮا ﺷﺪ. ﺷﺶ رﻗﻢ آﻓﺘﺎﺑﮕﺮدان ﺷﺎﻣﻞ: ﻓﺮخ، ﺷﻤﺲ، ﻓﺎﻧﺘﺎزﻳﺎ، ﭘﺮوﮔﺮس،ﻻﻛﻮﻣﻜﺎ، ﻗﺎﺳﻢ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻓﺎﻛﺘﻮر اول و ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ﺷﻮری ﺷﺎﻣﻞ ﺷﺎﻫﺪ (آب ﻣﻘﻄﺮ)، 50، 100 و 150 ﻣﻴﻠﻲ ﻣﻮﻻر ﻛﻠﺮﻳﺪ ﺳﺪﻳﻢ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻓﺎﻛﺘﻮر دوم در ﻧﻈﺮ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ آزﻣﺎﻳﺶ، ﺑﻴﻦ ارﻗﺎم از ﻧﻈﺮ ﺷﺎﺧﺼﻪ ﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﻲ داری وﺟﻮد داﺷﺖ و رﻗﻢ ﭘﺮوﮔﺮس دارای ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ ﻣﻘﺎدﻳﺮ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ ﺑﻮد. ﺷﻮری ﺳﺒﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﻃﻮل ﺳﺎﻗﻪ ﭼﻪ و رﻳﺸﻪ ﭼﻪ، ﻧﺴﺒﺖ ﻃﻮل رﻳﺸﻪ ﭼﻪ ﺑﻪ ﺳﺎﻗﻪ ﭼﻪ، درﺻﺪ و ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ و ﺷﺎﺧﺺ ﺑﻨﻴﻪ ﺑﺬر ﺷﺪ و ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺷﻮری ﺷﺎﺧﺼﻪ ﻫﺎی ﻓﻮق ﺑﻪ ﺷﺪت ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺖ. اﻣﺎ در رﻗﻢ ﭘﺮوﮔﺮس ﻧﺴﺒﺖ ﻃﻮل رﻳﺸﻪ ﭼﻪ ﺑﻪ ﺳﺎﻗﻪ ﭼﻪ اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ ﻛﻪ ﻧﺸﺎن داد رﻗﻢ ﭘﺮوﮔﺮس دارای ﭘﺘﺎﻧﺴﻴﻞ ﻣﻨﺎﺳﺐ ﺗﺮی ﺑﺮای ﺟﻮاﻧﻪ زﻧﻲ و رﺷﺪ در ﺧﺎک ﻫﺎی ﺷﻮر ﻣﻲ ﺑﺎﺷﺪ.
کلیدواژه ها