ارزیابی عملکرد و صفات مورفولوژیکی در ژنوتیپهای متحمل و حساس به سمیت آهن در برنج

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه گیلان 2
2استاد گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه گیلان
چکیده
آهن یکی از عناصر غذایی ضروری در گیاهان میباشد. مصرف میزان متعادل آن موجب افزایش محصول و بهبود کیفیت در
400 و 500 میلی گرم در لیتر) روی برخی ،250 ، گیاهان زراعی خواهد شد. در این پژوهش اثر پنج تیمار آهن ( صفر، 100
در شرایط گلدانی مطالعه شد. این آزمایش به صورت IR و 64 Pokalli صفات مورفولوژیک در دو رقم برنج شامل رقم
فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سه تکرار در محیط آب کشت با محلول غذایی یوشیدا انجام شد. اثر متقابل سمیت
رقم مقاوم ،Pokalli ژنوتیپ بر تمامی این صفات به جز وزن خشک ریشه، تاثیر معنی داری داشت. به نظر میرسد رقم × آهن
باشد. تجزیه خوشهای تیمارهای مختلف را در دو گروه قرار داد و همچنین تجزیه به مولفههای IR تری نسبت به رقم 64
اصلی نشان داد دو مولفه اول 66 درصد از تنوع را توجیه میکند.
کلیدواژه ها