بررسی روابط کیفیت دانه عدس و خصوصیات رویشی گیاهچه حاصل از آن
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زنجان
2دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات دانشگاه زنجان،
3کارشناس پژوهشی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آب در اراضی دیم دانشگاه تهران(کوهین)
چکیده
به منظور بررسی روابط کیفیت دانه با خصوصیات رویشی گیاهچه، تأثیر اندازه دانههای حاصل از تنش خشکی بر
خصوصیات رویشی گیاهچههای حاصل مورد مطالعه در مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آب دانشگاه تهران در اراضی دیم
کوهین قرار گرفتند. نتایج تجزیه همبستگی بین صفات اندازه دانه وزن صد دانه را با صفاتی از قبیل حجم دانه و قطر دانه
مثبت و معنیداری نشان داد. همچنین بین صفات اندازه دانه و خصوصیات رویشی گیاهچه، وزن صد دانه با صفات رویشی
گیاهچه از قبیل وزن اندام هوایی گیاهچه، آندوسپرم مصرفی، نشت یونی، طول گیاهچه و نسبت ساقه به ریشه همبستگی مثبت
و معنیدار و با نسبت ریشه به ساقه همبستگی منفی و معنیدار نشان داد. بین خصوصبات رویشی گیاهچه نیز خصوصیات
رویشی گیاهچه از قبیل وزن تر اندام هوایی(زیست توده)، وزن آندوسپرم مصرفی، چگالی طولی، افزایش وزن روزانه گیاهچه،
نسبت ساقه به ریشه و نسبت ریشه به ساقه صفات مناسبی از نظر روابط با سایر خصوصیات رویشی گیاهچه نشان داده شدند.
در نهایت وزن صد دانه، وزن تر اندام هوایی، آندوسپرم مصرفی، نسبت ساقه به ریشه نسبت ریشه به ساقه به عنوان
خصوصیات مطلوبی قلمداد گردیدند.
خصوصیات رویشی گیاهچههای حاصل مورد مطالعه در مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آب دانشگاه تهران در اراضی دیم
کوهین قرار گرفتند. نتایج تجزیه همبستگی بین صفات اندازه دانه وزن صد دانه را با صفاتی از قبیل حجم دانه و قطر دانه
مثبت و معنیداری نشان داد. همچنین بین صفات اندازه دانه و خصوصیات رویشی گیاهچه، وزن صد دانه با صفات رویشی
گیاهچه از قبیل وزن اندام هوایی گیاهچه، آندوسپرم مصرفی، نشت یونی، طول گیاهچه و نسبت ساقه به ریشه همبستگی مثبت
و معنیدار و با نسبت ریشه به ساقه همبستگی منفی و معنیدار نشان داد. بین خصوصبات رویشی گیاهچه نیز خصوصیات
رویشی گیاهچه از قبیل وزن تر اندام هوایی(زیست توده)، وزن آندوسپرم مصرفی، چگالی طولی، افزایش وزن روزانه گیاهچه،
نسبت ساقه به ریشه و نسبت ریشه به ساقه صفات مناسبی از نظر روابط با سایر خصوصیات رویشی گیاهچه نشان داده شدند.
در نهایت وزن صد دانه، وزن تر اندام هوایی، آندوسپرم مصرفی، نسبت ساقه به ریشه نسبت ریشه به ساقه به عنوان
خصوصیات مطلوبی قلمداد گردیدند.
کلیدواژه ها