ﺑﺮرﺳﻲ ﭘﺘﺎﻧﺴﻴﻞ آﻟﻠﻮﭘﺎﺗﻴﻚ ﻋﺼﺎره ﺳﺰﺑﺎﻧﻴﺎ (.Sesbania rostrata L) ﺑﺮ ﺑﺮﺧﻲ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻫﺎی ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﮔﻨﺪم

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (286.36 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد اگرواکولوژی، دانشگاه جیرفت
2استادیارگروه زراعت واصلاح نباتات دانشکده کشاورزی،دانشگاه جیرفت
چکیده
ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ارزﻳﺎﺑﻲ اﻣﻜﺎن ﻛﺸﺖ ﮔﻨﺪم ﺑﻌﺪ از ﺑﺮداﺷﺖ ﺳﺰﺑﺎﻧﻴﺎ و ﺗﻮاﻧﺎﻳﻲ دﮔﺮآﺳﻴﺒﻲ ﻋﺼﺎره آﺑﻲ ﺳﺰﺑﺎﻧﻴﺎ ﺑـﺮ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻫـﺎی ﺟﻮاﻧـﻪزﻧـﻲ ﮔﻨﺪم ﺟﻬﺖ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺗﻨﺎوب زراﻋﻲ ﻣﻨﺎﺳﺐ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ و ﺑﺮ ﭘﺎﻳﻪ ﻃﺮح ﻛﺎﻣﻼً ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑـﺎ ﺳـﻪ ﺗﻜـﺮار، در ﺳـﺎل 1395، در داﻧﺸﮕﺎه ﺟﻴﺮﻓﺖ، اﺟﺮا ﺷﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮر اول ﺷﺎﻣﻞ ﻋﺼﺎره آﺑﻲ اﻧﺪامﻫﺎی ﺳﺰﺑﺎﻧﻴﺎ )رﻳﺸﻪ، ﺳﺎﻗﻪ و ﺑﺮگ( و ﻓﺎﻛﺘﻮر دوم ﺷـﺎﻣﻞ ﺳﻄﻮح ﻏﻠﻈﺖ ﻋﺼﺎره آﺑﻲ اﻧﺪامﻫﺎی ﺳﺰﺑﺎﻧﻴﺎ )0، 0/5، 1، 2/5، 5، 7/5 درﺻﺪ( ﺑﻮدﻧﺪ. ﻣﻄﺎﺑﻖ ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺑـﺎوﺟـﻮد ﺗـﺄﺛﻴﺮ ﻋﺼـﺎرهﻫـﺎی ﺣﺎﺻﻞ در ﻛﻠﻴﻪ ﻏﻠﻈﺖﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﻃﻮل ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ، درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ، ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و ﺷﺎﺧﺺ ﺑﻨﻴﻪ ﺑـﺬر، ﻛﻤﺘـﺮﻳﻦ ﻃﻮل ﮔﻴﺎﻫﭽﻪ از ﻛﺸﺖ ﺑﺬور ﮔﻨﺪم در ﻏﻠﻈﺖ 7/5 درﺻﺪ ﻋﺼﺎره ﺑﺮگ و ﺳﺎﻗﻪ ﺑﺎ 81 درﺻﺪ ﻛـﺎﻫﺶ ﻧﺴـﺒﺖ ﺑـﻪ ﺷـﺎﻫﺪ، ﻛﻤﺘـﺮﻳﻦ درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﺑﺬور از ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی ﺑﺎ ﻏﻠﻈﺖ 7/5، 5 و 2/5 درﺻﺪ و اﻧﺪام ﺑﺮگ ﺳﺰﺑﺎﻧﻴﺎ و ﺑﻪﻃﻮر ﻣﺘﻮﺳﻂ ﺑـﺎ 74 درﺻـﺪ ﻛـﺎﻫﺶ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﺎﻫﺪ، ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی 7/5، 5 و 2/5 درﺻﺪ ﻋﺼﺎره ﺑﺮگ ﺳﺰﺑﺎﻧﻴﺎ ﻧﻴﺰ ﺑﺎ ﻣﺘﻮﺳﻂ 86/16 درﺻﺪ ﻛﺎﻫﺶ ﻧﺴﺒﺖ ﺑـﻪ ﺷﺎﻫﺪ ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﺑﺬور را ﻧﺸﺎن دادﻧﺪ. ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻦ ﺑﺮاﺳﺎس اﻳﻦ ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺄﺛﻴﺮ آﻟﻠﻮﭘﺎﺗﻲ ﺳﺰﺑﺎﻧﻴﺎ ﺑﺮ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ ﮔﻨﺪم ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ ﻛﻪ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ آن در ﻃﺮاﺣﻲ ﺗﻨﺎوب زراﻋﻲ در ﻣﻨﻄﻘﻪ را اﻟﺰاﻣﻲ ﻣﻲﻧﻤﺎﻳﺪ.
کلیدواژه ها