تاثیربقایای گندم بر عملکرد کمی و کیفی چغندرقند پاییزهتاثیر بقایای گندم بر عملکرد کمی و کیفی چغندرقند پاییزه

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (281.72 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1استادیار پژوهش، موسسه تحقیقات چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،کرج ایران
2مربی پژوهشی، مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد، دزفول، ایران سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
3مربی پژوهش، موسسه تحقیقات چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
چکیده
ﺑﻘﺎﻳﺎی ﮔﻴﺎﻫﻲ از ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻣﻬﻢ اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻮاد آﻟﻲ و ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ ﺑﻴﻮﻟﻮژﻳﻚ ﺧﺎک ﻣﻲ ﺑﺎﺷﻨﺪ. ﺑﻪ ﻫﻤﻴﻦ ﻣﻨﻈﻮر ﺗﺤﻘﻴﻖ ﺣﺎﺿﺮدر ﺳﺎل ﻫﺎی1389-93 در مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد دزفول در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در چهار تکرار اجرا گردید ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﻋﺒﺎرت ﺑﻮدﻧﺪ از: 1 ﻣﺨﻠﻮط ﻛﺮدن ﺑﻘﺎﻳﺎی ﮔﻨﺪم ﺑﺎ ﺧﺎک ﭼﻐﻨﺪرﻗﻨﺪ، 2 ﻣﺨﻠﻮط ﻛﺮدن ﺑﻘﺎﻳﺎی ﮔﻨﺪم ﺑﺎ ﺧﺎک-ﻛﻮد ﺳﺒﺰﻣﺎش- ﭼﻐﻨﺪرﻗﻨﺪ، 3 ﺳﻮزاﻧﺪن ﺑﻘﺎﻳﺎی ﮔﻨﺪم-ﻛﻮد ﺳﺒﺰﻣﺎش-ﭼﻐﻨﺪرﻗﻨﺪ و 4 ﺳﻮزاﻧﺪن ﺑﻘﺎﻳﺎی ﮔﻨﺪم ﭼﻐﻨﺪرﻗﻨﺪ.ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻛﻤﻲ و ﻛﻴﻔﻲ ﭼﻐﻨﺪرﻗﻨﺪ را ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻗﺮار ﻧﺪادﻧﺪ.داﻣﻨﻪ ﻋﻤﻠﻜﺮد رﻳﺸﻪ، ﺷﻜﺮ و درﺻﺪ ﻗﻨﺪ آﻧﻬﺎ ﺑﻪ ﺗﺮﺗﻴﺐ ﺑﻴﻦ 72/5-76/9 ، 8/6 -8/5 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر و 15/8 -15درﺻﺪ ﺑﻮد. ﺑﻨﺎﺑﺮاﻳﻨﻀﺮوری اﺳﺖ ﻛﻪ از ﺳﻮزاﻧﺪن ﺑﻘﺎﻳﺎی گندم ﻗﺒﻞ از ﻛﺸﺖ ﭼﻐﻨﺪرﻗﻨﺪ ﺧﻮدداری ﮔﺮدد.
کلیدواژه ها