بررﺳﻲ اﺛﺮ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﺑﺬر ﺑﺎ اﺳﻴﺪ ﺳﺎﻟﻴﺴﻴﻠﻴﻚ و اﺳﻴﺪ آﺳﻜﻮرﺑﻴﻚ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ و درﺻﺪ روﻏﻦ آﻓﺘﺎﺑﮕﺮدان (Helianthus annuus L) در ﺷﺮاﻳﻂ ﻧﺮﻣﺎل و ﺗﻨﺶ ﻛﻢ آﺑﻲ

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری زراعت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
2هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مهاباد (نویسنده مسؤل)
3هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﺑﺬر ﺑﺎ ﺳﺎﻟﻴﺴﻴﻠﻴﻚ اﺳﻴﺪ و اﺳﻴﺪ آﺳﻜﻮرﺑﻴﻚ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ و روﻏﻦ در آﻓﺘﺎﺑﮕﺮدان، آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﻃﻲ ﺳﺎل ﻫﺎی زراﻋﻲ 1394-95 در ﻣﺰرﻋﻪای واﻗﻊ در ﺷﻬﺮﺳﺘﺎن ﻣﻬﺎﺑﺎد، ﺑﺼﻮرت ﻃﺮح اﺳﭙﻴﻠﺖ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮر اول آﺑﻴﺎری در دو ﺳﻄﺢ ) ﺷﺮاﻳﻂ ﻧﺮﻣﺎل و ﻗﻄﻊ آﺑﻴﺎری در ﻣﺮﺣﻠﻪ ﻇﻬﻮر ﻃﺒﻖ( در ﻛﺮت ﻫﺎی ا ﺻﻠﻲ و ﺗﺮﻛﻴﺐ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ ﺳﻄﻮح اﺳﻴﺪ آﺳﻜﻮرﺑﻴﻚ ) ﺷﺎﻫﺪ، 50 و 100 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ( و ﺳﻄﻮح اﺳﻴﺪ ﺳﺎﻟﻴ ﺴﻴﻠﻴﻚ ) ﺷﺎﻫﺪ، 100 و 200 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ( در ﻛﺮت ﻫﺎی ﻓﺮﻋﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺖ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ دادهﻫﺎ ﻧﺸــﺎن داد ﺑﻴﻦ ﺳــﻄﻮح آﺑﻴﺎری از ﻟﺤﺎظ اﺛﺮ ﺑﺮ ﻫﺮ دو ﺻــﻔﺖ اﺧﺘﻼف ﻣﻌﻨﻲ دار وﺟﻮد داﺷﺖ. در ﺑﺮرﺳﻲ ﺣﺎﺿﺮ ﺗﻨﺶ ﻛﻢ آﺑﻲ درﺻﺪ روﻏﻦ را 24/48 درﺻﺪ اﻓﺰاﻳﺶ و ﻣﻘﺪار ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ را 26/51 درﺻﺪ ﻛﺎﻫﺶ داد. ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﺑﺎ اﺳﻴﺪ ﺳﺎﻟﻴﺴﻴﻠﻴﻚ و اﺳﻴﺪ آﺳﻜﻮرﺑﻴﻚ ﻫﻢ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺟﺪاﮔﺎﻧﻪ و ﻫﻢ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﺗﻠﻔﻴﻘﻲ ﺑﺮ در ﺻﺪ روﻏﻦ و ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ اﻓﺰود. در اﻳﻦ ﺑﺮر ﺳﻲ ﺑﺎﻻﺗﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ و در ﺻﺪ روﻏﻦ در ﺗﺮﻛﻴﺐ ﺳﻄﻮح 200 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ اﺳﻴﺪ ﺳﺎﻟﻴﺴﻴﻠﻴﻚ و 100 ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم در ﻟﻴﺘﺮ اﺳﻴﺪ اﺳﻜﻮرﺑﻴﻚ دﻳﺪه ﺷﺪ
کلیدواژه ها