ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻣﻮاد آﻟﻠﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ ﻋﺼﺎره آﺑﻲ ﺷﺎخ و ﺑﺮگ و رﻳﺸﻪی ﻋﻠﻒﻫﺮز ﻣﻮﭼﻪ (Lepidium)

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (262.88 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانش آموخته دکتری علوم علفهای هرز دانشگاه محقق اردبیلی
2دکتری اکولوژی گیاهان زراعی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، البرز
چکیده
ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﻋﺼﺎره آﺑﻲ اﻧﺪامﻫﺎی ﻫﻮاﻳﻲ، زﻳﺮزﻣﻴﻨﻲ و ﻣﺨﻠﻮط ﻋﻠﻒﻫﺮز ﻣﻮﭼﻪ ﺑﺮ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و رﺷﺪ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪﻫﺎی ﺟﻮ زراﻋﻲ آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮک ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ 4 ﺗﻜﺮار در ﺳﺎلﻫﺎی 1393 و 1395 در آزﻣﺎﻳﺸﮕﺎه ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺑﺬر داﻧﺸﮕﺎه ﻣﺤﻘﻖ اردﺑﻴﻠﻲ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﺗﻴﻤﺎرﻫﺎی آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ ﻋﺼﺎره آﺑﻲ اﻧﺪامﻫﺎی ﻫﻮاﻳﻲ و زﻳﺮزﻣﻴﻨﻲ ﻣﻮﭼﻪ و ﻣﺨﻠﻮط آﻧﻬﺎ در ﻧﺴﺒﺘﻲ ﻣﺴﺎوی ﺑﺎ ﻫﻢ و در ﭘﻨﺞ ﻏﻠﻈﺖ 5، 10، 20، 40 و 80 درﺻﺪ ﺣﺠﻤﻲ ﺑﻮد و ﺑﺮای ﺗﻴﻤﺎر ﺷﺎﻫﺪ ﻧﻴﺰ از آب ﻣﻘﻄﺮ اﺳﺘﻔﺎده ﺷﺪ. ﺑﺮ اﺳﺎس ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ از اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﻋﺼﺎره آﺑﻲ اﻧﺪامﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻣﻮﭼﻪ در ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻛﺎرﺑﺮد ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻣﻌﻨﻲداری ﺑﺮ ﺧﺼﻮﺻﻴﺎت ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ و رﺷﺪ ﮔﻴﺎﻫﭽﻪای ﺟﻮ زراﻋﻲ در ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﺑﺎ ﺷﺎﻫﺪ داﺷﺘﻨﺪ 0/01<p(. ﺑﺎ اﻓﺰاﻳﺶ ﺳﻄﺢ ﻏﻠﻈﺖ ﻋﺼﺎره آﺑﻲ ﻣﻮرد ﻛﺎرﺑﺮد ﮔﻴﺎه ﻣﻮﭼﻪ، درﺻﺪ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ، ﺳﺮﻋﺖ ﺟﻮاﻧﻪزﻧﻲ، ﻃﻮل رﻳﺸﻪﭼﻪ و ﻃﻮل ﺳﺎﻗﻪﭼﻪ ﺑﻪﻃﻮر ﻣﻌﻨﻲداری ﻛﺎﻫﺶ ﻳﺎﻓﺘﻨﺪ.
کلیدواژه ها