واکنش گندم نان به مصرف کود دامی و زئولیت در شرایط قطع آبیاری

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1عضو هیات علمی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه علوم ، کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
2عضو هیات علمی، گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
3کارشناس سابق گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه علوم ، کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
4دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه مهندسی تولید و ژنتیک گیاهی، دانشگاه علوم ، کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﻣﺼﺮف ﻛﻮد داﻣﻲ و زﺋﻮﻟﻴﺖ ﺑﺮ ﮔﻨﺪم در ﺷﺮاﻳﻂ ﻗﻄﻊ آﺑﻴﺎری، آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﻣﺰرﻋﻪای ﺑﻪ ﺻﻮرت اﺳﭙﻠﻴﺖ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﭘﺎﻳﻪ ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺳﻪ ﺗﻜﺮار در ﺳﺎل زراﻋﻲ 1395-96 در ﻣﺰرﻋﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ داﻧﺸﮕﺎه ﻋﻠﻮم ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ ﺧﻮزﺳﺘﺎن اﺟﺮا ﺷﺪ. ﻋﻮاﻣﻞ آزﻣﺎﻳﺸﻲ ﺷﺎﻣﻞ ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ﻗﻄﻊ آﺑﻴﺎری ﺑﺪون ﻗﻄﻊ آﺑﻴﺎری ﺷﺎﻫﺪ ﻗﻄﻊ آﺑﻴﺎری از اﺑﺘﺪای ﻣﺮﺣﻠﻪ ﺷﻴﺮی- ﺧﻤﻴﺮی ﺗﺎ رﺳﻴﺪﮔﻲ ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻚ و ﻗﻄﻊ آﺑﻴﺎری از اﺑﺘﺪای ﻣﺮﺣﻠﻪ ﮔﻠﺪﻫﻲ ﺗﺎ رﺳﻴﺪﮔﻲ ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻚدر ﻛﺮتﻫﺎی اﺻﻠﻲ و ﺳﻪ ﻣﻘﺪار ﻛﻮد داﻣﻲ )ﺻﻔﺮ، 15 و 30 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر و ﺳﻪ ﻣﻘﺪار زﺋﻮﻟﻴﺖ ﺻﻔﺮ، 6 و 12 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻛﺮتﻫﺎی ﻓﺮﻋﻲ ﺑﻮدﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ اﺛﺮ ﻗﻄﻊ آﺑﻴﺎری، ﻛﻮد داﻣﻲ و زﺋﻮﻟﻴﺖ و اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ ﻛﻮد داﻣﻲ و زﺋﻮﻟﻴﺖ ﺑﺮ اﻛﺜﺮ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرد ﺑﺮرﺳﻲ ﻣﻌﻨﻲدار ﺷﺪ. ﻣﻘﺎﻳﺴﻪ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ ﻛﻮد داﻣﻲ و زﺋﻮﻟﻴﺖ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﻣﺼﺮف 30 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر ﻛﻮد داﻣﻲ و 12 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر زﺋﻮﻟﻴﺖ ﺑﺎﻋﺚ ﺗﻮﻟﻴﺪ ﺣﺪاﻛﺜﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ 4313/3 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎرﺷﺪ. ﻟﺬا ﻣﺼﺮف 30 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر ﻛﻮد داﻣﻲ و 12 ﺗﻦ در ﻫﻜﺘﺎر زﺋﻮﻟﻴﺖ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺷﺎﻫﺪ ﻋﺪم ﻣﺼﺮف آﻧﻬﺎ ﺑﺎﻋﺚ اﻓﺰاﻳﺶ 74 درﺻﺪی ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﺷﺪ.
کلیدواژه ها