مطالعه تعدادی از گونه های از نظر محتوای آلیسین: اولین گزارش در مورد برخی گونه های Allium جنس سیر بومی ایران

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (339.12 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1گروه ژنتیک و به نژادی گیاهی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
2گروه زراعت و اصلاح نباتات، پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، کرج، ایران.
3گروه بیوتکنولوژی کشاورزی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران.
چکیده
سرده سیر با بیش از 600 گونه مختلف، یکی از بزرگترین گروههای گیاهان را تشکیل میدهد. از لحاظ پزشکی خواص
زیادی برای سیر گزارش شده است که عمدتاً به دلیل حضور ترکیب سولفوره آن به نام آلیسین میباشد. در مطالعه حاضر،
از نظر محتوای آلیسین مورد بررسی قرار گرفتند که اولین گزارش در مورد برخی گونههای Allium تعدادی از گونههای جنس
جنس سیر بومی ایران از لحاظ بررسی میزان آلیسین میباشد. محتوای آلیسین برای سه بافت حبه، ریشه و برگ از هشت گونه
Allium sativum,. A. stipitatum, A. atroviolaceum, A. fistolosum, A. umbellicatum, A. lenkoranicum, A. )
A. ) بررسی گردید. مقدار آلیسین در حبه، برگ و ریشه گونه شاهد HPLC با استفاده از (A. rubellum و stamineum
0% (میلیگرم در گرم وزن خشک) بود در حالیکه میانگین آن برای بافتهای / 1% و 52 /3 ،%11/ به ترتیب، 58 (sativum
(0%/1 - 1%/48) %0/ 0) و 68 %/35 - 0%/88) 0%/5 ،(0%/07 - 3%/39) %1/ فوقالذکر در هفت گونه دیگر به ترتیب مقدار 27
بهدست آمد. نتایج حاکی از تفاوت قابل توجه و معنیدار در میزان آلیسین در بین گونهها و همچنین در بافتهای مختلف یک
گونه میباشد.
کلیدواژه ها