تأثیر کود شیمیایی سوپرفسفات و نانوفسفر بر عملکرد دو رقم برنج شیرودی و هاشمی

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (290.37 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات،دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
2دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران.
3دانش آموختهی کارشناسی ارشد زراعت،دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
چکیده
ﺑﻪﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻛﻮد ﺳﻮﭘﺮﻓﺴﻔﺎت و ﻧﺎﻧﻮ ﻛﻮد ﻓﺴﻔﺮ ﺑﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد دو رﻗﻢ ﺑﺮﻧﺞ ﻫﺎﺷﻤﻲ و ﺷﻴﺮودی آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﻣﺰرﻋﻪ ﻣﻮﺳﺴﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎت ﺑﺮﻧﺞ ﻛﺸﻮر ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻣﺎزﻧﺪران )آﻣﻞ( ﻃﻲ ﺳﺎل زراﻋﻲ 1393- 1392 اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﻪﺻﻮرت ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ. ﻓﺎﻛﺘﻮر اول دو رﻗﻢ ﺑﺮﻧﺞ )ﻫﺎﺷﻤﻲ و ﺷﻴﺮودی(، ﻓﺎﻛﺘﻮر دوم ﻛﻮد ﺳﻮﭘﺮ ﻓﺴﻔﺎت ﺗﺮﻳﭙﻞ در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ﺷﺎﻫﺪ، ﻧﺼﻒ ﺟﻮاب آزﻣﻮن ﺧﺎک )50 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر( و ﺑﺮاﺑﺮ آزﻣﻮن ﺧﺎک )100 ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر( و ﻓﺎﻛﺘﻮر ﺳﻮم ﻧﺎﻧﻮ ﻛﻮد ﻓﺴﻔﺮ در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ ﺷﺎﻫﺪ، ﻧﺼﻒ ﺗﻮﺻﻴﻪ ﺷﺪه )ﻳﻚ و دو ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﺮای ارﻗﺎم ﻫﺎﺷﻤﻲ و ﺷﻴﺮودی( و ﺗﻮﺻﻴﻪﺷﺪه )دو و ﭼﻬﺎر ﻛﻴﻠﻮﮔﺮم در ﻫﻜﺘﺎر ﺑﺮای ارﻗﺎم ﻫﺎﺷﻤﻲ و ﺷﻴﺮودی( ﺑﻮدﻧﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ ﺑﻴﻦ ارﻗﺎم ﻣﺨﺘﻠﻒ از ﻧﻈﺮ اﺟﺰای ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺗﻔﺎوت ﻣﻌﻨﻲداری در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ وﺟﻮد دارد. ﻛﺎرﺑﺮد ﻧﺎﻧﻮ ﻓﺴﻔﺮ ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﻋﻤﻠﻜﺮد ﺑﻪﺟﺰ درﺻﺪ ﺑﺎروری ﺗﺄﺛﻴﺮ ﻣﺜﺒﺖ ﺑﻪ ﻫﻤﺮاه داﺷﺘﻪ اﺳﺖ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ در رﻗﻢ ﺷﻴﺮودی ﺑﺎ ﻛﺎرﺑﺮد ﻧﺎﻧﻮﻛﻮد فسفر وﺳﻮﭘﺮﻓﺴﻔﺎت ﺑﻄﻮرﻛﺎﻣﻞ ﺑﺪﺳﺖ آﻣﺪ.
کلیدواژه ها