تأثیر پرایمینگ بذر بر سبزشدن و عملکرد دانه ژنوتیپهای عدس در شرایط دیم و آبیاری تکمیلی
پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری فیزیولوژی گیاهان زراعی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
2دانشیار گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شاهد، تهران
چکیده
ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺄﺛﻴﺮ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﺑﺬر ﺑﺮ ﺻﻔﺎت ﻣﻮرﻓﻮﻓﻨﻮﻟﻮژﻳﻚ و ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻋﺪس در ﺷﺮاﻳﻂ دﻳﻢ و آﺑﻴﺎری ﺗﻜﻤﻴﻠﻲ، آزﻣﺎﻳﺸﻲ در ﺳﺎل زراﻋﻲ 91- 1390 در ﻣﺰرﻋﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی داﻧﺸﮕﺎه اﻳﻼم اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﺼﻮرت اﺳﭙﻠﻴﺖ ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ درﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﭘﺎﻳﻪ ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﺟﺮا ﮔﺮدﻳﺪ. ﻋﺎﻣﻞ اﺻﻠﻲ آزﻣﺎﻳﺶ ﺷﺎﻣﻞ ﺷﺮاﻳﻂ رﻃﻮﺑﺘﻲ )آﺑﻲ و دﻳﻢ( و ﻋﻮاﻣﻞ ﻓﺮﻋﻲ ﺷﺎﻣﻞ ﺗﺮﻛﻴﺐ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻋﺪس ) ﮔﭽﺴﺎران، ﻛﻴﻤﻴﺎ، ILL6037، ﻣﺤﻠﻲ( و ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﭘﺮاﻳﻤﻴﻨﮓ ﺑﺬر ﺷﺎﻫﺪ، ﻫﻴﺪرو، ﻛﻴﻨﺘﻴﻦ، KNO3و 8000 PEG( ﺑﻮد. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ اﺛﺮ ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ ﻫﺮ ﺳﻪ ﻓﺎﻛﺘﻮر ﺑﺮ ﺳﺒﺰ ﺷﺪن در ﺳﻄﺢ اﺣﺘﻤﺎل ﻳﻚ درﺻﺪ و ﺑﺮ ﺻﻔﺖ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ در ﺳﻄﺢ 5 درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲدار ﺑﻮد. در ﺷﺮاﻳﻂ دﻳﻢ، ﭘﻴﺶ ﺗﻴﻤﺎر ﻧﻴﺘﺮات ﭘﺘﺎﺳﻴﻢ ﺑﺎ ژﻧﻮﺗﻴﭗ ﻣﺤﻠﻲ از ﻧﻈﺮ ﺳﺒﺰ ﺷﺪن و ﺑﺎ ژﻧﻮﺗﻴﭗILL6037 از ﻧﻈﺮ ﻋﻤﻠﻜﺮد داﻧﻪ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦ ﺗﺮﻛﻴﺐ ﺗﻴﻤﺎری بودند
کلیدواژه ها