ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﻣﻮﻳﺎن ﺑﺮ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺧﺎم و ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻋﻠﻮﻓﻪ ذرت ﻋﻠﻮﻓﻪای(Zea mays L.) در ﺷﺮاﻳﻂ ﻛﻢ آﺑﻴﺎری

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (294.83 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1داﻧﺸﺠﻮی ﻛﺎرﺷﻨﺎﺳﻲ ارﺷﺪ اﮔﺮواﻛﻮﻟﻮژی، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه ﺷﺎﻫﺪ، ﺗﻬﺮان
2اﺳﺘﺎدﻳﺎر ﮔﺮوه زراﻋﺖ و اﺻﻼح ﻧﺒﺎﺗﺎت، داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی، داﻧﺸﮕﺎه ﺷﺎﻫﺪ، ﺗﻬﺮان
چکیده
اﻣﺮوزه ﻛﺎرﺑﺮد ﻗﺎرچﻫﺎی ﻣﺎﻳﻜﻮرﻳﺰا ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﻬﺒﻮد ﺷﺮاﻳﻂ ﺗﻐﺬﻳﻪای ﮔﻴﺎه و اﻓﺰاﻳﺶ ﻣﻘﺎوﻣﺖ آن در ﺑﺮاﺑﺮ ﺗﻨﺶﻫﺎی ﻣﺤﻴﻄﻲ از ﺟﻤﻠﻪ ﻛﻤﺒﻮد آب ﻗﺎﺑﻞ دﺳﺘﺮس ﺑﻪ ﻃﻮر ﮔﺴﺘﺮدهای در ﻛﺸﻮرﻫﺎی در ﺣﺎل ﺗﻮﺳﻌﻪ ﻣﻮرد ﺗﻮﺟﻪ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻪ اﺳﺖ. ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺗﻠﻔﻴﻘﻲ ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﻣﻮﻳﺎن ﺑﺮ ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺧﺎم و ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻋﻠﻮﻓﻪ ﺧﺸﻚ ذرت ﻋﻠﻮﻓﻪای(.Zea mays L)در ﺳﻄﻮح ﻣﺨﺘﻠﻒ ﺗﻨﺶ ﺧﺸﻜﻲ آزﻣﺎﻳﺶ در ﻣﺰرﻋﻪ ﺗﺤﻘﻴﻘﺎﺗﻲ داﻧﺸﮕﺎه ﺷﺎﻫﺪ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺮت ﺧﺮد ﺷﺪه ﻓﺎﻛﺘﻮرﻳﻞ در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ در ﺳﻪ ﺗﻜﺮار اﻧﺠﺎم ﮔﺮﻓﺖ ﺗﻴﻤﺎر آﺑﻴﺎری در ﺳﻪ ﺳﻄﺢ آﺑﻴﺎری ﭘﺲ از 30، 60 و 90 درﺻﺪ ﺗﺨﻠﻴﻪ آب ﻗﺎﺑﻞ اﺳﺘﻔﺎده در ﻛﺮتﻫﺎی اﺻﻠﻲ و ﺗﻴﻤﺎر ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا ﻛﺎرﺑﺮد ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﻋﺪم ﻛﺎرﺑﺮد ﻗﺎرچ ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﻣﻮﻳﺎن ﻛﺎرﺑﺮد ﻣﻮﻳﺎن و ﻋﺪم ﻛﺎرﺑﺮد ﻣﻮﻳﺎندر ﻛﺮتﻫﺎی ﻓﺮﻋﻲ ﻗﺮار ﮔﺮﻓﺘﻨﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﺣﺎﺻﻞ از ﺗﺠﺰﻳﻪ وارﻳﺎﻧﺲ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ اﺛﺮات ﺳﺎده و اﺛﺮات ﻣﺘﻘﺎﺑﻞ دوﮔﺎﻧﻪ و ﺳﻪ ﮔﺎﻧﻪ ﺗﻴﻤﺎر ﻛﻢ آﺑﻴﺎری و ﻣﺼﺮف ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﻛﺎرﺑﺮد ﻣﻮﻳﺎن ﺑﺮای ﺻﻔﺖ ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺧﺎم ﻋﻠﻮﻓﻪ و ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻋﻠﻮﻓﻪ ﺧﺸﻚ در ﺳﻄﺢ 1 درﺻﺪ ﻣﻌﻨﻲدار ﺷﺪﻧﺪ. ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺧﺎم 76/ 14 ﻣﻴﻠﻲ ﮔﺮم ﺑﺮ ﮔﺮم در ﺗﻴﻤﺎر 90 ﺗﺨﻠﻴﻪ آب و ﻣﺼﺮف ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﻛﺎرﺑﺮد ﻣﻮﻳﺎن و ﻛﻤﺘﺮﻳﻦ ﻣﻴﺰان ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺧﺎم 5/03 ﻣﻴﻠﻲ ﮔﺮم ﺑﺮ ﮔﺮم( در ﺗﻴﻤﺎر 30 ﺗﺨﻠﻴﻪ آب و ﻋﺪم ﻣﺼﺮف ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﻋﺪم ﻛﺎرﺑﺮد ﻣﻮﻳﺎن و ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻋﻤﻠﻜﺮد ﻋﻠﻮﻓﻪ ﺧﺸﻚ در ﺗﻴﻤﺎر 30 ﺗﺨﻠﻴﻪ آب و ﻣﺼﺮف ﻣﻴﻜﻮرﻳﺰا و ﻛﺎرﺑﺮد ﻣﻮﻳﺎن ﻣﺸﺎﻫﺪه ﺷﺪ.
کلیدواژه ها