تاﺛﻴﺮ ﺗﻨﺶ ﮔﺮﻣﺎ ﺑﺮ ﺑﺮﺧﻲ ﺧﺼﻮﺻﻴﺖﻫﺎی ﺑﻴﻮﺷﻴﻤﻴﺎﻳﻲ و ﻓﻴﺰﻳﻮﻟﻮژﻳﻜﻲ ﭼﻐﻨﺪرﻗﻨﺪ (Beta vulgaris L)در ﻣﺮاﺣﻞ اﺑﺘﺪاﻳﻲ رﺷﺪ

پذیرفته شده برای پوستر XML اصل مقاله (352.61 K)
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی دکتری، گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.
2دانشیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.
3استادیار گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس.
4دانشیار موسسه ، تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندرقند، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج
چکیده
ﮔﺮﻣﺎﻳﺶ ﺟﻬﺎﻧﻲ و ﺑﺤﺮان ﻛﻤﺒﻮد آب در ﺳﺎلﻫﺎی اﺧﻴﺮ ﺑﺨﺶ ﻛﺸﺎورزی را ﺑﻪ ﻃﻮر وﺳﻴﻌﻲ ﺗﺤﺖ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﻗﺮار داده اﺳﺖ. اﻳﻦ آزﻣﺎﻳﺶ ﺑﺎ ﻫﺪف ﺑﺮرﺳﻲ اﺛﺮ ﺗﻨﺶ ﮔﺮﻣﺎ ﺑﺮ ﮔﻴﺎه ﭼﻐﻨﺪرﻗﻨﺪ در ﻣﺮاﺣﻞ اﺑﺘﺪاﻳﻲ رﺷﺪ ﺑﻪ ﺻﻮرت ﻛﺮتﻫﺎی ﺧﺮد ﺷﺪه )ﺗﺎرﻳﺦﻫﺎی ﻛﺎﺷﺖ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻛﺮت اﺻﻠﻲ و ژﻧﻮﺗﻴﭗ ﺑﻪ ﻋﻨﻮان ﻛﺮت ﻓﺮﻋﻲ( در ﻗﺎﻟﺐ ﻃﺮح ﺑﻠﻮکﻫﺎی ﻛﺎﻣﻞ ﺗﺼﺎدﻓﻲ ﺑﺎ ﺷﺶ ﺗﻜﺮار در ﻛﺮج اﺟﺮا ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻪ دﻣﺎی ﺑﺎﻻ ﺳﺒﺐ ﻛﺎﻫﺶ ﻛﺎرآﻳﻲ ﻛﻮاﻧﺘﻮﻣﻲ ﻓﺘﻮﺳﻴﺴﺘﻢ 2 ﮔﺮدﻳﺪ. در ﺗﺎرﻳﺦ ﻛﺎﺷﺖ دوم ﺗﻨﺶ ﮔﺮﻣﺎ( ﻣﻴﺰان ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺰﻳﻢ ﺳﻮﭘﺮاﻛﺴﻴﺪ دﻳﺴﻤﻮﺗﺎز و ﻛﺎﺗﺎﻻز اﻓﺰاﻳﺶ ﻳﺎﻓﺖ در ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ از ﻣﻴﺰان ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺰﻳﻢ آﺳﻜﻮرﺑﺎت ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪاز در ﺷﺮاﻳﻂ ﺗﻨﺶ ﮔﺮﻣﺎ ﻛﺎﺳﺘﻪ ﺷﺪ. اﻛﺜﺮ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎ در ﺗﺎرﻳﺦ ﻛﺎﺷﺖ دوم ﻣﻴﺰان ﺑﻴﺸﺘﺮی از ﻣﺎﻟﻮندیآﻟﺪﻫﻴﺪ را داﺷﺘﻨﺪ ﻛﻪ ﻧﺸﺎﻧﮕﺮ آﺳﻴﺐ ﺑﻪ ﻏﺸﺎء ﺳﻠﻮل در اﻳﻦ ﺷﺮاﻳﻂ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ. ﻫﻤﭽﻨﻴﻦ ﻫﻤﺒﺴﺘﮕﻲ ﻣﻨﻔﻲ ﺑﻴﻦ ﻛﺎرآﻳﻲ ﻛﻮاﻧﺘﻮﻣﻲ ﻓﺘﻮﺳﻴﺴﺘﻢ 2 و ﻣﻴﺰان ﻣﺎﻟﻮندیآﻟﺪﻫﻴﺪ در ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی ﭼﻐﻨﺪرﻗﻨﺪ ﻣﺸﺎﻫﺪه ﮔﺮدﻳﺪ. ﺗﻨﺶ ﮔﺮﻣﺎ وزن ﺗﺮ ﺑﺮگ و ﻛﻞ ﺑﻮﺗﻪ ﻛﺎﻫﺶ داد در ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ اﺛﺮ ﻣﻌﻨﻲداری ﺑﺮ وزن ﺧﺸﻚ ﻧﺪاﺷﺖ. در ﻛﻞ ﺑﻪ ﻧﻈﺮ ﻣﻲرﺳﺪ ﻛﻪ ژﻧﻮﺗﻴﭗﻫﺎی SHR.02.P4 و S1-92521 از ﻣﻘﺎوﻣﺖ ﺑﻴﺸﺘﺮی ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻨﺶ ﮔﺮﻣﺎ ﺑﺮﺧﻮردار بودند
کلیدواژه ها