بررسی تاثیر تنش خشکی بر آنزیمهای کاتالاز و پراکسیداز در ارقام گندم نان و گندم ماکارونی در مرحله گیاهچهای

پذیرفته شده برای پوستر
عنوان دوره: پانزدهمین کنگره زراعت و اصلاح نباتات ایران
نویسندگان
1دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج، ایران
2استادیارگروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشکاه یاسوج، ایران
3استادیار بخش اگرواکولوژی دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی داراب، دانشگاه شیراز، ایران
4دانشیارگروه زراعت و اصلاح نباتات دانشکده کشاورزی، دانشکاه یاسوج، ایران
چکیده
اﻳﻦ ﺗﺤﻘﻴﻖ ﺑﻪ ﻣﻨﻈﻮر ﺑﺮرﺳﻲ ﺗﺎﺛﻴﺮ ﺗﻨﺶ ﺧﺸﻜﻲ ﺑﺮ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺰﻳﻢ ﻛﺎﺗﺎﻻز و ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪاز در 20 ژﻧﻮﺗﻴﭗ ﮔﻨﺪم ﺷﺎﻣﻞ 15 رﻗﻢ ژﻧﻮﺗﻴﭗ ﮔﻨﺪم ﻧﺎن و 5 رﻗﻢ ژﻧﻮﺗﻴﭗ ﮔﻨﺪم دوروم در داﻧﺸﻜﺪه ﻛﺸﺎورزی و ﻣﻨﺎﺑﻊ ﻃﺒﻴﻌﻲ داراب داﻧﺸﮕﺎه ﺷﻴﺮاز در ﺳﺎل 1395 اﻧﺠﺎم ﺷﺪ. ﻧﺘﺎﻳﺞ ﻧﺸﺎن داد ﻛﻬﺒﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻓﻌﺎﻟﻴﺖ آﻧﺰﻳﻤﻲ ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪاز و ﻛﺎﺗﺎﻻز ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ ﮔﻨﺪم ﻧﺎن ﺑﻮد. در ﺷﺮاﻳﻂ ﻧﺮﻣﺎل ارﻗﺎم ﭘﻴﺸﮕﺎم و ﺳﻴﺮوان ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ 20/ 0ﻣﻴﻜﺮو ﻣﻮل ﺑﺮ دﻗﻴﻘﻪ در ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ دارای ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻏﻠﻈﺖ آﻧﺰﻳﻢ ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪاز و در ﺣﺎﻟﺖ ﺗﻨﺶ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻏﻠﻈﺖ آﻧﺰﻳﻢ ﭘﺮاﻛﺴﻴﺪاز ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ رﻗﻢ ﭘﻴﺸﮕﺎم ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ 0/37ﻣﻴﻜﺮوﻣﻮل ﺑﺮ دﻗﻴﻘﻪ در ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺑﻮد.در ﺷﺮاﻳﻂ ﻧﺮﻣﺎل رﻗﻢ اﻓﻼک ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ 6/21 ﻣﻴﻜﺮو ﻣﻮل ﺑﺮ دﻗﻴﻘﻪ در ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ دارای ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻏﻠﻈﺖ آﻧﺰﻳﻢ ﻛﺎﺗﺎﻻزﺑﻮد و در ﺷﺮاﻳﻂ ﺗﻨﺶ ﺑﻴﺸﺘﺮﻳﻦ ﻏﻠﻈﺖ آﻧﺰﻳﻢ ﻛﺎﺗﺎﻻز ﻣﺮﺑﻮط ﺑﻪ رﻗﻢ ﭼﻤﺮان ﺑﺎ ﻣﻴﺎﻧﮕﻴﻦ 1/05 ﻣﻴﻜﺮوﻣﻮل ﺑﺮ دﻗﻴﻘﻪ در ﻣﻴﻠﻲﮔﺮم ﭘﺮوﺗﺌﻴﻦ ﺑﻮد.
کلیدواژه ها